Fodbold- og foreningsglade Thyboer kan se frem til, at rammerne i og omkring fodbolden styrkes. Det sker som følge af den helt nye velfærdsalliance som DBU, DBU Jylland og Thisted Kommune netop har underskrevet.

De mange frivillige kræfter i kommunens fodboldklubber skal hjælpes i at skabe de bedste fodboldmiljøer for børn og unge. Der bliver indsat ressourcer til klubberne, så miljø, trivsel, udvikling og læring kan prioriteres i både børne- og ungdomsfodbold.

Derudover skal flere piger og kvinder have adgang til klubbernes boldbaner, så de kan blive en del af fodboldens fællesskaber. Det glæder DBU’s formand, Jesper Møller, at Thisted Kommunes piger og drenge får bedre forhold.

”Det er fantastisk, at fodboldklubberne i Thisted Kommune kan få endnu bedre forhold, så børnene kan blive en del af fodboldens fællesskaber. I fodboldklubben er der plads til leg og læring og det at være en del af et fællesskab. Og så er vi også rigtig glade for, hvis vi kan være med til både at fastholde og tiltrække frivillige, der er altafgørende for fodboldens fødekæde,” siger formanden.

Flere ildsjæle til fodboldklubberne

Frivilligheden skal styrkes i kommunens fodboldklubber, og de får mulighed for at blive en del af tilbuddet ’Flere hænder’, hvor en klubrådgiver bliver stillet til rådighed, så klubberne på sigt kan fastholde og tiltrække flere ildsjæle.

Der vil i samarbejde med lokale aktører og fodboldklubber blive udviklet fodboldtilbud med fokus på at skabe sunde og inkluderende fællesskaber til gavn for kommunens borgere. Den nye velfærdsalliance glæder borgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen.

”Vi har allerede mange gode fællesskaber både på og uden for banen, men vi ønsker at inkludere endnu flere i det fællesskab. Med fodboldklubber fordelt over hele Thy udgør fodbold en stærk platform til at understøtte velfærden blandt andet gennem frivillige fællesskaber, og derfor er vi glade for at være blevet en del af DBU’s Velfærdsalliance,” siger borgmesteren.

Landsholdsfodbold i Thisted Kommune

Borgerne i Thisted Kommune kan samtidig se frem til nationalsang og klaphat, da der i løbet af aftaleperioden vil blive afviklet minimum én ungdomslandskamp i kommunen.

Kvindelandsholdets All Star-hold slår samtidig vejen forbi Thisted Kommune, når de skal spille mod et lokalt hold.

Aftalen løber fem år frem til 2029.