NY aftale: DBU lokalunioner og OMBOLD fortsætter samarbejdet om at inkludere flere udsatte mennesker i fodboldfællesskaber
DBU lokalunioner og OMBOLD har indgået en aftale om at arbejde for et mere inkluderende foreningsliv for udsatte mennesker. Det er en vigtig aftale, som udsatte mennesker i hele Danmark kan få glæde af.
Aftalen betyder, at OMBOLD og DBUs lokalunioner vil arbejde aktivt for at skabe plads til udsatte mennesker i de lokale fodboldklubber.
Baggrunden for aftalen er et projektsamarbejde mellem OMBOLD og lokalunionerne, hvor det er lykkedes at inkludere mere end 280 udsatte borgere i 9 fodboldklubber landet over i samarbejde med lokale kommuner.
Med den nye aftale er håbet, at det bliver muligt at udbrede projektets koncept til endnu flere fodboldklubber over hele landet. Derigennem skabes der muligheder for, at udsatte borgere i hele Danmark kan spille fodbold, blive en del af et foreningernes fællesskab, og nyde godt af alle de andre positive sideeffekter, der er ved at spille fodbold i en traditionel fodboldforening.
Udsatte borgeres idrætsdeltagelse bliver en del af DBU velfærdsalliancer
Den nye aftale er ikke blot et skridt i retning af større inklusion i dansk fodbold – den er også en vigtig anerkendelse af, at fodbold er for alle og ikke kun for de fleste.
Aftalen giver mulighed for at forlænge det allerede eksisterende samarbejde i flere af DBU velfærdsalliancekommuner og udvide det til endnu flere kommuner. Velfærdsalliancerne har til formål at bygge bro mellem fodbold og samfundsansvar, og det arbejde tager nu endnu et vigtigt skridt i retning af at skabe inkluderende idrætsmiljøer for alle danskere.
- Vi har hidtil haft et stærkt samarbejde med OMBOLD og ønsker med den nye aftale at tage endnu et stort skridt mod et mere inkluderende dansk fodboldmiljø. Gennem vores velfærdsalliancer med landets kommuner vil vi sætte endnu mere fokus på at skabe rammer, hvor fodbolden kan være et positivt element i alle menneskers liv – uanset baggrund", siger Bjarne Christensen, formand for DBU Bredde.
En fælles indsats – men der er brug for flere medspillere
Aftalen mellem lokalunioner i DBU og OMBOLD er et stort skridt i den rigtige retning, men hvis man skal nå hele vejen rundt, kræver det mere end et stærkt samarbejde mellem OMBOLD og lokalunionerne. Kommunerne i hele Danmark er en vigtig medspiller, hvis man skal lykkes med at skabe et mere inkluderende fodboldmiljø, hvor udsatte mennesker inviteres indenfor i klubhusene og på banerne. Fodboldens positive effekter er mange: Det skaber bedre fysisk og mental sundhed, fremmer sunde sociale relationer og giver mennesker en meningsfuld hverdag og en følelse af fællesskab. Derfor er det altafgørende, at både lokalforeninger og kommuner forstår deres rolle i at sikre, at alle – også dem på kanten af samfundet – får glæde af fodbolden.
- Aftalen med lokalunioner i DBU er et stort skridt i retning af at få gjort klubfodbolden tilgængelig for udsatte mennesker i hele landet. Men vi og lokalunioner kan ikke stå alene med opgaven. Vi skal have kommuner samt sociale aktører på banen, og det er jeg også overbevist om, at vi nok skal lykkes med, da samarbejdet med lokalunionerne allerede har vist imponerende resultater og opnået opbakning fra rigtig mange kommuner, siger Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.