I weekenden blev der afholdt kvalifikation til eEURO 2024. Anders Vejrgang repræsenterede Danmark med Fatih Üstün som backup. Danmark blev placeret i Gruppe A sammen med Skotland, Irland, Cypern, Montenegro, Moldova og Østrig.

Lørdag var Anders Vejrgang og Danmark i aktion for første gang. Han begyndte kvalifikationen med to sejre over Skotland. Herefter slog han overlegent både Cypern og Montenegro. Dagens sidste opgør mod Moldova endte med en skrivebordssejr, da Moldova ikke dukkede op.

Søndag startede godt for den 18-årige nordjyde og Danmark. Her satte han en kæp i hjulet på irernes St. Patricks Day-fejring, da han slog Irland i begge opgør. Kvalifikationens sidste kamp mod Østrig blev en gruppefinale, hvor vinderen af kampen kunne sikre sig en billet til slutrunden i Tyskland. Anders Vejrgang så sig ikke tilbage, da han slog Østrig 6-0 i det første opgør og 5-4 i det andet. Anders Vejrgang gik dermed igennem kvalifikationen ubesejret. 

Det er første gang, at UEFA afholder eEURO. Vejrgang og Üstün bliver dermed de første danskere til at repræsentere eLandsholdet til en EM-slutrunde. Hovedpersonen var både glad og lettet, da han lagde controlleren efter slutfløjtet i den sidste kamp.

”Jeg er stolt og lettet over at være gået videre uden at tabe en eneste kamp. Mange af de andre forhåndsfavoritter til EM er røget ud før slutrunden overhovedet er begyndt, så jeg er meget tilfreds med, at jeg påtog mig min favoritværdighed. Nu glæder jeg mig bare til at komme til Tyskland, hvor jeg forhåbentlig kan tage et EM-trofæ med hjem til Danmark,” fortæller verdensmesteren for klubhold.

Landstræner Dennis Nordenbøl var også godt tilfreds med sit hold, da kvalifikationen til EM kom i hus.

”Alle forventer altid, at Anders vinder, når han sætter sig i stolen. Så at han rent faktisk gør det på så overbevisende manér viser, hvor stor kvalitet han besidder. Det er nemmere at blive nummer et end at forblive nummer et. Nu er han i gang med at forblive nummer et,” siger landstræner Dennis Nordenbøl.  

UEFA eEURO 2024 afholdes i forbindelse med herrernes EM i Tyskland til sommer. Herrelandsholdet er dermed ikke det eneste hold, der skal repræsentere de rød-hvide farver, når EM-feberen blæser over Europa.