I omegnen af 60.000 danske fans har fået billet til de tre gruppekampe, så de tyske stadions bliver dækket af rød-hvide farver. Og i Danmark er landsholdstrøjerne også begyndt at blive synlige på gader og stræder. EM-feberen har ramt os.

De senere år har vi også mærket en stigende fodbold-feber på de danske fodboldbaner. Vi har et rekordhøjt antal medlemmer i vores 1.550 klubber. Men vi vil gerne have endnu flere i fodboldens fællesskab. Flere medlemmer er altid velkomne, ikke mindst piger og kvinder, så vi får øget diversitet i dansk fodbold. Trænere og dommere har vi stor mangel på flere steder i landet – dem vil vi særligt gerne have flere af.

Børn og unge har været et særligt fokus op til denne slutrunde.  Herrelandsholdet har både trænet med børn fra DBU Fodboldskole og skrevet autografer i ét væk til åben træning og i lufthavnen før afrejse til Tyskland. Vi er stolte over, at vores landsholdsspillere er rollemodeller og tager sig tid til de danske fans. Store som små.

Når snakken handler om EM, falder tankerne hurtigt på sommeren 21. En slutrunde, som altid vil stå som noget særligt i Danmark, hvor hele befolkningen blev samlet og begejstret. Slutrunden havde det hele. Drømme, håb, sejre og ikke mindst en stærk følelse af fællesskab. Det ønsker vi igen.

Vi lever i en utryg verden som sjældent set før. Der er krig, kriser og konflikter mange steder. Sport, og fodbold i særdeleshed, kan være et fast holdepunkt. Et sted, hvor vi mødes og dyrker et fællesskab. Hvad end det er på banen, foran skærmene i Danmark eller på stadions i Tyskland.

Denne slutrunde er en mulighed for, at vi igen samles og står sammen om at støtte Herrelandsholdet frem mod sejre. Sejre, der forhåbentligt kan give os en euforisk fodbold-sommer.

Sidste gang, vi spillede slutrunde i et naboland, vandt vi det hele. Det er mange år siden, men drømmen om en gentagelse er lyslevende.

Indlægget er også bragt i Avisen Danmark