Hele ni danske gengangere trådte på græsset fra start til det andet opgør på bare fire dage mellem Danmark og Spanien. Første skalp tog Spanien med 2-0 på et fyldt stadion i Vejle fredag aften.

Der var derfor lagt op til en sand revanchekamp på Tenerife, da Spanien tirsdag aften sent tog imod Danmark på et udsolgt Estadio Heliodoro Rodríguez López på ferieøen.

Efter blot fire minutter fik de rød-hvide gæster en drømmestart, da Janni Thomsen headede danskerne på 1-0 efter et flot indlæg fra højresiden af Emma Snerle.

Verdensmestrene fra Spanien viste ikke samme høje kvalitet i spillet som ved den første kamp mellem de to nationer, mens danskerne gang på gang truede på kontraangreb.

Landstræner Andrée Jeglertz havde gjort plads til Signe Bruun i det danske angreb i stedet for vante Amalie Vangsgaard. Real Madrid-spilleren kom frem til et solidt hovedstød i de sidste minutter af første halvleg, som var tæt på at øge føringen til danskerne. 1-0 til Danmar kved pausen.

Anden halvlegs første store chance tilfaldt også de rød-hvide gæster, da Pernille Harder forvaltede en cut back-aflevering fra Sara Holmgaard til en afslutning på stolpen bag Misa i det spanske mål.

Efter en uheldig bold på Kathrine Kühls arm i det danske felt fik spanierne tilkendt straffespark. Mariona Caldentey stod for sparket fra pletten, som Maja Bay Østergaard i det danske mål på fineste vis fik pareret. Stadig 1-0 til Danmark efter 66 minutters spil.

Janni Thomsen var på spil for danskerne igen efter 71 minutter, da et langt hovedstød fra Amalie Vangsgaard sendte Vålrenga-spilleren på en solotur mod det spanske mål. Danskeren skuffede ikke og sendte bolden sikkert ind bag den spanske keeper. 2-0 til Danmark.

Blot to minutter efter var det spaniernes tur til at juble over en scoring af Paredes efter et hjørnespark. Reducering til 1-2 for Spanien.

Yderligere tre minutter senere var Paredes igen afsender på en spansk scoring efter et nyt hjørnespark. 2-2 på Tenerife.

17.500 tilskuere kunne opleve Lucia García slukke danskernes revanche-håb, da hun cementerede comebacket for verdensmestrene med en scoring til 3-2 i overtiden. Med to minutter tilbage af kampen overløb Manchester United-angriberen den danske defensiv og satte bolden ind bag Maja Bay til slutresultatet.

Spanierne tog med en sejr den første af to direkte billetter til EM-slutrunden i Schweiz i Danmarks kvalifikationsgruppe A2. Danmark skal spille om at sikre den anden plads, når Belgien og Tjekkiet venter i de sidste to gruppekampe i juli.

Billetterne til hjemmebanekampen mod Tjekkiet i Vejle den 16. juli er i salg nu på billet.dbu.dk.