Når DBU’s komiteer og udvalg tager arbejdshandskerne på efter sommer, bliver det med nye kræfter ombord. Det er netop besluttet på DBU’s bestyrelsesmøde d. 24. juni.

I Governance- og Udviklingskomiteen bliver blandt andre tidligere minister og formand for Det Konservative Folkeparti, Lene Espersen, en del af holdet, da Karen Hækkerup udgår.

Governance- og Udviklingskomiteen er med til at rådgive DBU’s bestyrelse i arbejdet med at sikre, at DBU er en samfundsbærende rollemodel, der udviser mangfoldighed og opdrager til fællesskab og demokrati. Derudover bidrager komiteen også til at sikre dansk fodbolds etiske profil og grundprincipper og være med til at fremme dansk fodbolds uddannelses- og udviklingsarbejde. 

Som nyt medlem ser Lene Espersen frem til arbejdet:
”Dansk fodbold har en helt unik rolle i samfundet, og jeg ønsker at understøtte DBU’s mission om at tage ansvar og gøre noget godt for samfundet. Og ikke mindst for at sikre en bæredygtig udvikling og en ansvarlig ledelse. Jeg glæder mig til at bidrage og gøre en forskel sammen med de øvrige medlemmer af komiteen,” siger Lene Espersen, der i dag arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem, men som tidligere har haft poster som både Justitsminister, Økonomi- og erhvervsminister samt Udenrigsminister over en tiårig periode fra 2001-2011.


Landsholdsspiller i Landsholdskomite
Der er også nyt ansigt i Landsholdskomiteen. Her er tidligere landsholdsspiller Janni Arnth nyt medlem. Hun skal sammen med resten af Landsholdskomiteen blandt andet arbejde for at sikre, at dansk fodbold er konkurrencedygtige på både kompetencer, set-up og matchning.

Janni Arnth, med 93 landskampe i bagagen, glæder sig til at bidrage i arbejdet for at styrke dansk landsholdsfodbold:
”Jeg ser frem til at støtte Landsholdskomiteens arbejde. Med min baggrund som professionel fodboldspiller er jeg ikke i tvivl om, at jeg har masser af viden og erfaring at bidrage med, så vi sammen kan være med til at styrke både talentudvikling, u-landshold og ikke mindst Kvinde- og Herrelandsholdet,” udtaler Janni Arnth.


Flere kvinder i dansk fodbold
Med blandt andre Lene Espersen og Janni Arnth som nye medlemmer består 34 procent af DBU’s komiteer og udvalg nu af kvinder baseret på de medlemmer, som DBU’s bestyrelse selv udpeger.

DBU’s bestyrelse vælger medlemmerne til Landsholdskomiteen og Governance- og Udviklings-komiteen og delvist til de tre øvrige komiteer samt til en række udvalg. Hvor DBU’s bestyrelse har haft mulighed for at vælge medlemmerne, er der kigget på DIF’s anbefalinger om 70/30 i kønsfordeling for at sikre en god diversitet og mangfoldighed. 

DBU’s komiteer tæller udover Governance- og Udviklingskomiteen og Landsholdskomiteen også Breddekomiteen, Kvindeelitekomiteen og Komiteen for Professionel Fodbold.

Alle DBU’s komiteer og udvalg spiller en afgørende rolle for at skabe ’En Stærkere Union’, der er en del af DBU’s strategi. Her er målet at skabe det bedst mulige samarbejde på tværs, når medlemmer mødes og drøfter udviklingen i hele dansk fodbold.

Mandatperioden for de nye komiteer løber fra d. 1. juli 2024 til 30. juni 2026.

Alle medlemmer af DBU’s komiteer findes her.