Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har tilsammen indsamlet 291.310,91 kroner ved at bortauktionere deres unikke kamptrøjer. Kvindelandsholdets signerede kamptrøjer var fra kampen mod verdensmestrene fra Spanien den 31. maj, mens de unikke kamptrøjer fra Herrelandsholdet var fra EM-kampen mod Slovenien.

Den samlede donation går til UNICEF og børn i verdens konflikt- og katastrofeområder. Hele beløbet går således ubeskåret til UNICEFs indsatser for at hjælpe børn og familier i Ukraine, Syrien, Sudan og mange andre lande.

Landsholdsspiller Josefine Hasbo er glad for, at hun og holdet kan bidrage:
”Vi er helt vildt glade for, at vi kan hjælpe og støtte op om en god sag med vores kamptrøjer på auktionen. Vi ved, at mange børn har akut brug for hjælp, og derfor betyder det meget for os at være med til at gøre blot en lille forskel,” siger Josefine Hasbo. 

Det betyder også meget for Herrelandsholdet, at de kan bidrage i den gode sags tjeneste, fortæller landsholdsspiller og UNICEF-ambassadør, Joakim Mæhle:
”Vi er stolte over auktionens resultat, og at vi sammen med de fans, der har købt trøjerne, kan være med til at gøre en forskel for de børn, der vokser op i krig og konflikter,” siger han.

Med donationen kan UNICEF for eksempel hjælpe 10.000 børn, hvis skolegang er afbrudt som følge af krig og konflikt. Donationen vil kunne dække udgiften til 250 såkaldte ’School-in-a-box – aluminiumskasser’, som indeholder alt det, en lærer skal bruge for at undervise en klasse på 40 elever.

Det glæder generalsekretær i UNICEF Danmark, Susanne Dahl, der er meget taknemmelig for, at de to landshold støtter indsatsen for at hjælpe børn over hele verden:
”Det er intet mindre end fantastisk at opleve den overvældende støtte og opbakning, som vi i UNICEF modtager sammen med både Kvinde- og Herrelandsholdet. De imponerende resultater fra spillernes auktioner vil skabe en varig forskel for utallige børn langt ud over sommerens fodboldfester,” siger hun.


AUKTIONERNES SAMLEDE TOP 5

#                          Spiller                                            Beløb

1                          Christian Eriksen                      44.511 kr.

2                          Kasper Schmeichel                  12.552 kr.

3                          Rasmus Højlund                       12.202 kr.

4                          Pernille Harder                          12.001 kr.

5                          Sofie Svava                                   9.010 kr.