Næsten 350.000 brugere rundt omkring i Fodbold-Danmark bruger i løbet af året Fodbold appen, og sidste år blev den lanceret i et nyt design, der skulle hjælpe spillere, dommere, frivillige og andre ved at fremhæve deres aktiviteter på forsiden.

Mens det nye design overordnet set har været en succesfuld aflevering, har mange brugere følt, at det krævede for mange tryk at komme til nødvendige funktioner. I version 6.0, som netop er udgivet, er navigationen i appen ændret, så de mest anvendte funktioner nu er endnu tættere på brugeren.

"Vi er glade for, at folk har taget positivt imod det nye design, og heldigvis har flertallet haft en god oplevelse og ser det nye design som en forbedring. Vi er dog klar over, at der altid er plads til forbedringer," udtaler IT-chef Heidi Lüthje og fortsætter: "Siden appen fik det nye design, har vi arbejdet hårdt på at udvikle nye funktioner, der kan gøre hverdagen lettere i Fodbold-Danmark. Med version 6.0 har vi også fokuseret på at give brugeroplevelsen et løft."

Genveje til dine mest brugte funktioner

En del af det nye design inkluderede tilføjelsen af en 'floating menu' i bunden, der hjælper med at navigere til de nødvendige funktioner. Fire ikoner i bunden af skærmen der kan benyttes af brugerne uanset, hvor de befinder sig i appen. Disse fire ikoner har i version 6.0 gennemgået en opdatering.

Kalenderen er blevet skiftet ud, og ind er i stedet kommet brugerens egen personlige ’Supergenvej’. Dette giver dig mulighed for at have en genvej, der altid er tilgængelig og følger dig rundt i appen.

Som standard vil alle spillere, trænere og andre brugere af KampKlar have KampKlar som deres Supergenvej. Dommere vil have dommerfunktionen som deres Supergenvej, mens alle andre vil få favoritter som deres Supergenvej. Du har dog mulighed for at ændre dette, da 'Min Fodbold' nu hedder 'Mine Fodboldgenveje'. Her kan du tilpasse din Supergenvej og oprette dine egne genveje, så du altid hurtigt kan få adgang til de mest anvendte funktioner.

Andre nyheder i Fodbold appen version 6.0

  • Burgermenuen indeholder nu alle appens funktioner og er derfor tilgængelig overalt i Fodbold appen. Dette gør det nemmere for brugerne at få adgang til og navigere mellem de forskellige funktioner.
  • Kalenderen er blevet erstattet af et udvidet filter til 'Samlede aktiviteter' i KampKlar. Dette filter giver brugerne mulighed for at se og organisere deres aktiviteter på en mere omfattende måde, end det der er kendt fra den gamle kalender.
  • I KampKlar kan man på en aktivitet nu sætte synlighed for alle, selv om der er valgt begrænset adgang.
  • Fodboldloven - link til lydbog
IMG 5658 I 'Mine fodboldgenveje' kan du selv vælge din 'Supergenvej', ligesom du kan vælge en række andre genveje.

Et irritationsmoment er væk

KampKlar er en af de mest benyttede funktioner i appen, og da det nye design udkom sidste år, udtrykte flere brugere bekymring over, at de funktioner som spillere og trænere brugte mest blev pakket væk i underlag. En af de brugere er Martin Ankerberg Burkal, som er træner og holdleder for en række hold i Gentofte-Vangede Idrætsforening, ligesom han er kontaktperson for fem børn.

”Jeg synes generelt, at jeg lige skulle vænne mig til det nye design, men jeg synes det fungerer ok.” fortæller han og fortsætter: ”Jeg er træner på seks forskellige hold, og så har jeg seks grupper mere, hvor det er mine børn, der spiller, og jeg er kontaktperson. Så nogle gange bruger jeg appen 50 gange om dagen, og det er måske et par sekunder man venter hver gang man klikker, og det er jo ikke fordi, man dør af et par sekunder, men det bliver lige pludselig et lille bitte irritationsmoment, der kommer mange gange i løbet af en dag.”

Martin Ankerberg Burkal fik et lille smugkig på den nye navigation et par dage inden den udgivelsen, og han var generelt glad for den:

”Med Supergenvejen er det et meget mindre irritationsmoment, fordi man kommer direkte ind og kan vælge sit hold. Og muligheden for selv at vælge genveje tror jeg bliver rigtig vigtig for dem, som for det første selv spiller fodbold, for det andet er trænere og for det tredje måske også er dommere.”

Følger med i brugertilfredsheden

Netop muligheden for selv at vælge genveje, var noget Martin Burkal savnede, da det nye design udkom, så han var glad for at se lige præcis denne tilføjelse i version 6.0:

”Jeg sætter stor pris på at få mulighed for at give feedback på de her ting, som kommer fra DBU IT, og er glad for, at der bliver lyttet. Det gør en kæmpe forskel, især fordi det er systemer, jeg bruger meget tid på i min hverdag.”

Martin Burkal er ikke den eneste, der er blevet hørt siden det nye design udkom. Siden udgivelsen er der løbende blevet fulgt med i, hvordan den bliver modtaget og i december 2023, blev der lavet en brugerundersøgelse for at finde ud af mere om oplevelsen af appen.

”Vi følger hele tiden med i, hvad vores brugere mener om vores systemer, dette gælder selvfølgelig også Fodbold appen,” siger Heidi Lüthje og fortsætter: ”Det betyder selvfølgelig ikke, at vi altid kan give dem præcis, hvad de vil have, men det er med i overvejelserne.”

Version 6.0 af Fodbold appen et skridt fremad i at skabe en mere intuitiv og brugervenlig oplevelse for alle i Fodbolddanmark. Med den forbedrede navigation og de nye personlige genveje er det nu nemmere end nogensinde at få adgang til de funktioner, man bruger mest. Med disse opdateringer fortsætter Fodbold appen med at være et uundværligt værktøj for spillere, trænere, dommere og frivillige, som gør hverdagen i dansk fodbold mere effektiv og fornøjelig.

For at kunne gøre brug af de nye funktioner, kræver det at Fodbold appen er opdateret til den nyeste version (6.0). 

Opdater Fodbold appen i App Store her - eller i Google Play her