Malte Ebert og Benjamin Hav lagde op til en fest i Parken, hvor førstnævnte spillede den nye EM-sang for de mange tusind fremmødte fans. Benjamin Hav stod for oplæsning af startopstillingerne.

Dagens anfører, Pierre-Emile Højbjerg, skulle bruge nøjagtigt et minut på på at sparke festen igang. Chrstian Eriksen sendte et hjørnespark mod forreste stolpe, hvor midtbaneslideren fra Tottenham kom først på bolden og udplacerede Robin Olsen i det svenske mål. 1-0 efter 1’.

Otte minutter efter fik svenskerne bragt balance i regnskabet. Alexander Isak blev spillet fri, og han sparkede bolden over Frederik Rønnow i det danske mål. 1-1 efter 9’.

Minuttet efter faldt en stor chance for fødderne af Alexander Bah, men bolden sneg sig akkurat forbi stolpen. Derefter var svenskerne på spil igen, men en fremragende redning fra Rønnow holdt bolden ud af det danske net. Resten af halvlegen bølgede spillet frem, hvor der var fine muligheder i begge ender.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Rasmus Højlund på egen hånd tilkæmpet sig en stor chance, som han fik sparket lige udenom stolpen.

Med et kvarter igen satte Danmark sig på spillet, hvor der kom flere gode muligheder til hjemmeholdet. Det lykkedes dog ikke danskerne at få prikket bolden i mål.

Efter 85’ kom der endelig hul på bylden. Christian Eriksen satte sin direkte modstander, hvorefter han sparkede bolden i kassen et godt stykke ude fra feltet. 2-1.

I de døende minutter af kampen fik Sverige en friløber, som Morten Hjulmand fik forpurret med en fremragende glidende tackling.

35.522 tilskuere var mødt op til naboopgøret i Parken.

De fremmødte tilskuere kårede Pierre Emile Højberg til Player of the Match.