Der er under en uge til, at Herrelandsholdet møder Slovenien i deres første kamp ved denne sommers længe ventet EM-slutrunde. En kamp som mange danskere ser frem til, og som bliver startskuddet på en festlig fodbold-sommer.

For en række breddeklubber i dansk fodbold bliver denne slutrunde noget helt særligt. DBU’s bestyrelse har nemlig valgt at invitere de tre seneste vindere af ’Årets Klub’ i Danmark til EM-kampene mod Slovenien og Serbien.

”Fodbold-EM er en kæmpe fest for alle – både på stadions og foran TV-skærmen. I DBU har vi ønsket at invitere børn fra forskellige dele af dansk fodbold og har valgt at invitere 25 børn med ledsagere fra hver af de klubber, der er blevet kåret til Årets Fodboldklub de sidste tre år. Børnene får en helt unik oplevelse og kan bakke op om Herrelandsholdet til en af de første EM-kampe,” siger Jesper Møller, formand for DBU.


EM-tur styrker fællesskabet

De tre klubber, der skal afsted, er Maribo Boldklub, der blev Årets Klub i 2021. Årets Klub i 2022, TRIF, har også fået muligheden for at komme til EM, mens Skælskør Boldklub, der er seneste vindere af den flotte pris, også kan sende en god del af deres unge medlemmer til EM i Tyskland.

Netop Skælskør Boldklub blev overrasket med deres EM-billetter til et stort show i Tivoli mandag aften, hvor Herrelandsholdet blev sendt godt afsted til EM. Og det betyder meget for klubben, at de kan give denne oplevelse til en række af klubbens unge:

”Vi er så stolte og taknemmelige for billetterne. Turen giver os mulighed for at styrke fællesskabet på tværs af både årgang og køn, samtidig med at børnene får en oplevelse for livet. Fodbold, Fællesskab og Frivillighed er vores kerneværdier, og med en tur til EM får vi opfyldt alle parametre. Det betyder alt for os. Vi har den største følelse af at være en del af noget større – tusind tak for det,” siger Kristine Albrechtsen, Sportslig ansvarlig i Skælskør Boldklub.

Skælskør Boldklub og TRIF har fået 50 billetter hver til kampen mod Slovenien, mens Maribo Boldklub ligeledes kan invitere 50 til kampen mod Serbien. Alle klubber har skullet fordele halvdelen af billetterne ligeligt mellem piger og drenge i alderen 10-14 år.