Kvindelandsholdet står foran to meget afgørende EM-kvalifikationskampe, hvor holdet kan spille sig til sin niende EM-slutrunde i træk. Belgien venter den 12. juli på udebane, og fire dage senere gælder det Tjekkiet hjemme på Vejle Stadion.

Nu har landstræner Andrée Jeglertz udtaget den trup, der skal kæmpe for at indløse billet til EM 2025 i Schweiz.

I truppen er kun en enkelt ændring sammenlignet med de seneste to kampe mod Spanien. Sara Thrige fra PSV Eindhoven erstatter Isabella Obaze, der døjer med en skade.

Danmarks trup tæller også velkendte navne som Janni Thomsen, der scorede to mål i udekampen mod de spanske verdensmestre, og keeper Maja Bay Østergaard, der leverede en pragtredning på et straffespark i det samme opgør.

Andrée Jeglertz ser frem mod de to finaler:

”Vi vil gøre alt for at kvalificere os til EM, og vores muligheder er gode. Vi møder to stærke hold, men når vi spiller vores bedste, er vi bedre end både Belgien og Tjekkiet. Det viste vi i de første to kampe, og vi går efter at tage to sejre mere og booke billet til slutrunden næste sommer,” siger Andrée Jeglertz.

Katrine Veje glæder sig til at afslutte EM-jagten på Vejle Stadion:

”Opbakningen fra de danske fans betyder ekstremt meget. Vi kunne virkelig mærke støtten inde på banen i den seneste kamp mod Spanien, og vi håber på endnu en flot kulisse i Vejle, når vi jagter sejren mod Tjekkiet,” siger Katrine Veje.

Kvindelandsholdet møder Belgien på Stayen Stadium i Sint-Truiden fredag den 12. juli kl. 20.00. Tjekkiet gæster Vejle Stadion tirsdag den 16. juli kl. 19.00. Du finder billetter til hjemmekampen på billet.dbu.dk. De to opgør kan også ses på DR1.

Danmark kvalificerer sig til EM-slutrunden med en sejr over Belgien eller med uafgjort i Belgien og en sejr over Tjekkiet. Skulle det ende med et nederlag i Belgien, så kan en sejr over Tjekkiet stadig vise sig at være nok til at sikre en plads til EM 2025. Det kræver, at Belgien ikke slår de spanske verdensmestre i sidste spillerunde.

Du kan følge Danmarks rejse mod EM i Schweiz og blive opdateret på billetsalg og fanaktiviteter på fordanmark.dk.

Se hele truppen herunder:

Trup juli 2024 EM-kval