Høje Taastrup er valgt som muligt hjemsted for et nyt Campus, der skal rumme moderne træningsbaner, et nyt DBU-domicil og sikre innovative rammer og dermed være hjørnestenen i projektet ’Hele Danmarks Klubhus’, der med en lang række tiltag skal udfordre fodboldens normer og inspirere til nytænkning i dansk fodbold i fremtiden.

Beslutningen om at placere det nye Campus i Høje Taastrup er truffet af DBU’s bestyrelse og er samtidigt del af en ny velfærds alliance mellem Høje Taastrup Kommune, DBU og DBU Sjælland.

Valget af grunden tæt på Høje Taastrup station sker efter en grundig undersøgelse af en række mulige beliggenheder, der alle ligger inden for 45 minutters transport fra både Parken i København og Københavns Lufthavn. DBU arbejder fortsat på at skaffe finansiering af både det nye Campus og de andre elementer af projektet ’Hele Danmarks Klubhus’.

Luftfoto af grund i Høje Taastrup Her ses den mulige placering af det nye fodbold-campus oppefra. Luftfoto: Andres Kjærbye/fodboldbilleder.dk

DBU’s formand, Jesper Møller er tilfreds med, at der nu er truffet et valg om placering:

”Placeringen af Campus er et stort skridt i vores vision for dansk fodbold, der begyndte med et ønske om bedre infrastruktur med stadions og nationalt træningscenter og nu er blevet et kæmpe kultur-projekt med titlen ’Hele Danmarks Klubhus’, hvor kultur og infrastruktur skal smelte sammen og sikre sammenhæng mellem det nationale Campus, regionale kraftcentre og lokale tiltag helt ud til landets godt 1550 fodboldklubber. Det nye Campus i Høje Taastrup bliver en central motor i projektet Hele Danmarks Klubhus, som vi glæder os til at arbejde videre med,” siger Jesper Møller.

Næste led i visionen er at arbejde videre med at skaffe finansiering til både etableringen af førnævnte Campus samt til de andre elementer i projektet ’Hele Danmarks Klubhus’.

Ny aftale med fokus på piger og børn med særlige behov

I anledningen af offentliggørelsen af planerne om at etablere et nyt nationalt Campus arbejdes der også på et parallelt spor med at indgå en velfærdsalliance mellem DBU, DBU Sjælland og Høje-Taastrup Kommune. En aftale, der forpligter parterne til at gøre endnu mere for at udvikle miljøerne i fodboldklubberne i kommunen med særligt fokus på piger og kvinder. Det glæder Jakob Koed, formand for DBU Sjælland:

”En velfærdsalliance med Høje-Taastrup Kommune vil styrke udviklingen i klubberne blandt andet gennem endnu mere uddannelse af trænere, målrettet arbejde med at udvikle fodbolden for piger og kvinder, indsatser på sundhedsområdet og ikke mindst med fodboldinitiativer, som kan give børn med særlige behov mulighed for at komme til at spille fodbold. Alt sammen for at endnu flere kan få mulighed for at blive en del af fodboldens fællesskaber” siger Jakob Koed.

Høje-Taastrup Kommunes borgmester, Michael Ziegler, har armene i vejret som efter en afgørende scoring:

”Selv om bolden endnu ikke er helt inde over stregen, tillader jeg mig på vegne af hele Høje-Taastrup Kommune at være begejstret over, at DBU har valgt at pege på os når det gælder placeringen af det nye Campus. Vi vil bestræbe os på at give DBU og dansk fodbold de optimale rammer. Og vi kan næsten ikke vente med at opleve, hvordan både placeringen af Campus og aftalen om velfærdsalliancen kan få stor og positiv betydning for borgerne i vores kommune – unge som gamle. Vi er i fuld gang med at udvikle Høje-Taastrup Kommune, og netop det fællesskab, som fodbold kan bibringe, kan være en drivkraft for vores børn og unge og borgernes sundhed,” siger Michael Ziegler.