Der er kommet mere fart på udviklingen af fodbold for piger og kvinder. Alligevel er det endnu få kvinder, der når hele vejen til tops som træner, dommer eller på ledelsesgangene og i bestyrelseslokalerne i klubber og foreninger. 

En række af de kvinder, der er lykkedes med at bryde barrieren, vil optræde på Fodboldens Kongres, som DBU afholder i Docken i Nordhavn lørdag den 9. marts. 

Blandt de optrædende på kongressen er Lydia Bedford, der er træner for U18-herrerne i Premier League-klubben Brentford FC. Med hende på scenen er fodboldekspert Arnela Muminović og tidligere adm. direktør i Lyngby Boldklub, Birgit Aaby, der alle har både erfaringer og holdninger på området. 

Også TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og OB-ejer, Niels Thorborg, bidrager til diskussionen med deres synspunkter.

Erik Brøgger Rasmussen, administrerende direktør for DBU, glæder sig over at emnet er på programmet til kongressen. 

'Vi glæder os til at byde talerne velkommen og diskutere et yderst vigtigt emne. Fodbold for piger og kvinder er i vækst og udvikling, men med oplægget ønsker vi i høj grad at sætte fokus på, hvordan vi på tværs af funktioner i fodbold kan skabe ens rammer og muligheder for alle, uanset køn. Vi er sammen om udviklingen af dansk fodbold og har et fælles ansvar, hvis det skal lykkes flere kvinder at bryde glasloftet i fodbold,” siger han.  

Flere inspirerende oplæg i vente

Der er præcis en måned til, at DBU for tredje gang slår dørene op til Fodboldens Kongres. Igen i år vil dagen være fyldt med inspirerende oplæg, lærerige debatter og gode muligheder for at netværke med folk fra hele fodbolddanmark. 

Bliv inviteret med bagom en lang række aktuelle emner i dansk fodbold, hvor førende eksperter og oplægsholdere fra både ind- og udland vil dele ud af sin viden. 

Du kan se hele programmet her og købe billet her.

Seneste tilmelding er den 21. februar.