Normalt er det spillere som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Pierre Emile Højbjerg, som får instrukser og gode råd fra landstræner Kasper Hjulmand på træningsbanen, når Herrelandsholdet er samlet. 

Men i de her uger er det en masse unge spillere og nysgerrige trænere og frivillige, der på nærmeste hold bliver trænet og inspireret af landstræneren på fodboldbaner landet rundt.  

Kasper Hjulmand indledte i sidste uge en turne rundt i lokale klubber i hele Danmark, hvor han på et seminar kommer for at inspirere lokale trænere, ledere og andre frivillige ved at vise, hvordan Herrelandsholdet træner og give sit syn på dansk fodbold. 

“Vi er hele landets hold, vores spillere kommer fra alle afkroge af landet, og hele meningen med turen er at give noget tilbage fra landsholdet til hele Danmark,” siger Kasper Hjulmand. 

På turneen indleder Kasper Hjulmand hver gang med et oplæg til deltagerne. Herefter står han i spidsen for en hel træning ude på banen, og bagefter er der afrunding med en status på dansk fodbold fra Hjulmand og en masse spørgsmål fra de fremmødte. 

Første stop var i Nykøbing Falster, hvor budskabet fra Hjulmand til de frivillige var klart: 

“Det er sådan nogen som jer, der får hjulene til at køre rundt i dansk fodbold. Alle de frivillige, alle jer, der gør noget hver eneste dag. Jeg og alle i dansk fodbold sætter utrolig stor pris på jer og jeres indsats.” 

Landstræneren kommer forbi syv steder i landet på sin vej, og udover Nykøbing Falster er han i Hobro, Vejen, Odense, Nexø, Køge og Valby i København, hvor han på landsholdets vegne vil give tilbage til børn, unge og alle aktive i fodbolddanmark.  

“Vi spiller for børnene og de unge, og vi vil gerne bidrage med alt det, som bolden kan. Det er ikke kun at vinde, selv om det er det, vi på landsholdet er her for, men bolden kan utrolig mange ting, og vi hænger sammen i det her store fodboldsystem i Danmark. Vi vil på landsholdet gerne vise, at bolden er verdens bedste legetøj,” siger Kasper Hjulmand. 

Du kan læse mere om turneen her. 

Kasper Hjulmands rundtur i Danmark:

1. februar Nykøbing Falster

5. februar i Hobro

6. februar i Vejen

7. februar i Odense

9. februar i Nexø

26. februar i Køge

27. februar i Valby