DBU er vært for UEFA-turneringer for U16-landshold
Udvikling er i fokus for både spillere, dommere og trænere, når DBU afholder UEFA-turneringer for U16-landshold på drenge- og pigesiden.
Ecuador, England, Norge, Spanien, Frankrig, Japan og Danmark deltager, når Danmark er værter for to UEFA-turneringer for mandlige og kvindelige U16-landshold. Det sker ved den såkaldte ’Development’-turnering, der sparkes i gang i Side i Tyrkiet i næste uge. Hele idéen bag turneringen er, at både spillere, dommere og trænere skal udvikle sig.
Muligheden for at være en del af turneringen og dette fællesskab med store europæiske nationer glæder Talent- og Udviklingschef i DBU, Kenneth Heiner-Møller:
”Turneringerne er en unik mulighed for vores spillere og for os som forbund. Først og fremmest bliver vores spillere matchet med nogle af Europas største talenter samt nogle spændende modstandere uden for UEFA. Derudover vil vi som forbund komme til at holde workshops med alle deltagende trænere og UEFA, hvor vi blandt andet vil dele erfaringer og meget mere. Det bliver nogle lærerige dage, som jeg tror, at vi alle får stor gavn af,” siger Kenneth Heiner-Møller.
Alle får spilletid
‘Development’-turneringen er en udviklingsturnering, hvor alle spillere blandt andet skal have et vist antal minutter samt alle uafgjorte kampe går direkte i straffesparkskonkurrence.
Disse regler er med til at udvikle de unge talenter og gøre dem klar til fremtidige internationale opgaver. En læring som landstræner for U16-piger, Claus Struck, ser store fordele i:
”Jeg ser turneringen som et vigtigt skridt i spillernes udvikling. Først og fremmest får alle spillerne lov til at mærke, hvordan det er at spille store internationale kampe på et højt niveau. I tilfælde af uafgjort får de også prøvet, hvordan det er at stå i en straffesparkskonkurrence med landsholdet. Alt i alt ser jeg frem til at møde nogle store europæiske modstandere og til at udvikle os som hold,” siger Claus Struck.
Fællesskab i højsædet
Arbejdet med de to turneringer foregår i tråd med DBU’s strategi om at sætte fokus på inklusion og diversitet. Alle holdene bor på samme hotel, de to danske hold rejser af sted sammen og meningen er, at spillere, trænere, dommere og stab skal interagere på tværs af køn og nationalitet.
Der vil være fællesspisning og fællesarrangementer for alle turneringens deltagere. Det er dermed kun på græstæppet, at spillere og stab vil være adskilt på baggrund af køn og nationalitet. Når slutfløjtet lyder, vil spillere, dommere og stab indgå som en homogen masse på det fælles hotel i Tyrkiet.
Trænere og dommere skal også udvikle sig
Det er ikke kun de unge spillere, som skal udvikle sig i løbet af de to turneringer. Der er seks dommere tilknyttet turneringen, som alle er unge såkaldte talentdommere. De kommer fra Danmark og Bolivia. Under hele turnering vil der være en UEFA-observer, der observerer dommerne med henblik på at dygtiggøre dem.
Trænerne får også rig mulighed for at udvikle deres færdigheder. UEFA afholder obligatorisk workshop for ungdomstrænerne med henblik på at højne kvaliteten af kommende kampe og træningspas.
De to turneringer finder sted den fra den 27. februar til og med den 5. marts i Side i Tyrkiet.