Når der i sommeren 2025 bliver afholdt kvindernes EM-slutrunde i Schweiz, bliver det en turnering, hvor den samlede præmiesum har fået et markant løft for de deltagende hold. Samlet set stiger præmiepengene godt 300 millioner kroner, hvilket markerer et historisk skridt for kvindefodbolden. Præmiesummen repræsenterer en 156% øgning i forhold til EM i 2022.

Beslutningen er en del af UEFA's langsigtede strategi for at fremme kvindefodbolden, som blev præsenteret i oktober sidste år. UEFA’s kampagne "Unstoppable" fremmer lighed, inspiration og udvikling i kvindefodbolden og er en del af organisationens store investering på 7,5 milliarder kroner i kvindefodbold mellem 2024 og 2030.

Beslutningen kommer også i forlængelse af FIFA’s beslutning om at tredoble præmiepengene forud for VM-slutrunden i Australien og New Zealand i 2023.

DBU’s formand, Jesper Møller, udtrykker stor glæde over beslutningen:

”Det er fantastisk at se, hvordan kvindefodbolden fortsætter sin positive udvikling. UEFA's øgede investering er et vigtigt skridt i den rigtige retning, og det viser, at der bliver taget ansvar for at skabe bedre forhold og muligheder for kvindelige fodboldspillere. Med denne økonomiske opbakning er der endnu bedre forudsætninger for at skabe en uforglemmelig EM-slutrunde, som ikke kun styrker sporten i Danmark, men i hele Europa."

UEFA har samtidig annonceret, at klubkompensationen for spillere, der frigives til EM-slutrunden, stiger til knap 45 millioner kroner. Dette gør kompensationsordningen til den højeste for kvindeklubfodbold globalt. UEFA har desuden valgt at introducere en ny turnering – UEFA Women’s Europa Cup – som starter i sæsonen 2025/26. Turneringen vil give flere hold mulighed for at måle sig på tværs af Europa i en tobenet knockout-struktur.

DBU annoncerede i år, at der bliver investeret 11 millioner kroner i en ny pige-kvindeudviklingsplan, der indeholder 12 punkter.

NL-finaler til Italien eller Tyskland

Ud over beslutningen om øgede præmiepenge til EM-slutrunden har UEFA ExCo også besluttet, at finalekampene i herrernes Nations League skal afholdes i enten Italien eller Tyskland.

Det var ellers noget, som DBU havde budt ind på at afholde i tilfælde af, at Herrelandsholdet skulle spille sig i Final Four.

”Med så stærke stadionfaciliteter i både Italien og Tyskland kan vi kun respektere beslutningen. Det understreger dog, hvor altafgørende det er, at Danmark får etableret moderne stadions, så vi fremadrettet kan være med i kampen om at være værter ved de store kampe i UEFA-turneringerne. Vi er allerede i fuld gang med vores bud på kvindernes EM-slutrunde i 2029 sammen med Sverige, og vi har en god dialog med flere kommuner om nye stadionprojekter, som skal sikre, at Danmark kan måle sig med de bedste,” siger Jesper Møller.