Efter godt halvandet år som landstræner for U20-herrer og U23-kvinder fortsætter Jan Michaelsen som assistenttræner i Anderlecht.

”Det har altid stået højt på min ønskeliste at komme til en international storklub, så da Anderlecht tilbød mig muligheden, kunne jeg ikke sige nej. DBU var både imødekommende og løsningsorienterede, og var en stor hjælp i at få det til at ske,” siger Jan Michaelsen.

Jan Michaelsen blev i 2022 ansat som den første kombinerede træner for U20-herrelandsholdet og U23-kvindelandsholdet med fokus på udvikling af de danske talenter på stadiet før A-landsholdet. En opgave Jan Michaelsen har været glad for:

”Jeg har været rigtig glad for at være landstræner, og har gjort mit bedste for at sætte et præg på udviklingen af danske ungdomsspillere til at blive matchet på et internationalt niveau i et tæt samarbejde med en fantastisk stab omkring holdene”, siger Jan Michaelsen.

Nu er det trænerens egen tur til at blive matchet internationalt i Anderlecht, der har danske Brian Riemer som cheftræner og Anders Dreyer og Kasper Dolberg på holdkortet.

DBU skal nu på jagt efter en ny træner til U20-herrelandsholdet og U23-kvindelandsholdet, og ifølge Anders Gerber, talentudviklingschef i DBU, skal profilen matche Jan Michaelsens høje trænerniveau:

”Vi har sat stor pris på Jans faglighed, kompetencer og store erfaring, og vi ønsker ham alt held og lykke med den store mulighed i Anderlecht. Det er naturligvis et tab for os, men også et skulderklap til det trænermiljø, vi har i DBU. Nu går vi på jagt efter en træner, der kan samle stafetten op og bygge videre på det høje, faglige niveau inden for talentudvikling og spillere i transitionsfasen,” siger Anders Gerber.

Du kan læse mere om ansættelsen af Jan Michaelsen og den kombinerede stilling mellem U20 og U23 i nyheden fra 2022 lige her.

Du kan altid følge U23, U20 og alle de andre landshold på sociale medier og på ForDanmark.dk.