Børn på DBU’s Fodboldskoler skal ikke være bekymrede for noget, når de drikker vand fra de vandflasker, som de har fået udleveret. Det bekræfter en ny opvaskemaskinetest fra det uafhængige testbureau Bureau Veritas.

Vandflaskerne er 100 procent biobaserede og følger de europæiske rammer og regler. De indeholder derfor heller ikke hormonforstyrrende stoffer, hvilket testen også bekræfter.

Testen er uafhængig og blevet lavet på baggrund af en test fra Forbrugerrådet Tænk, hvor de skriver, at vandflasken afgiver det hormonforstyrrende stof pthalat. DBU og Select Sport mener, at denne test er foretaget på et fejlagtigt grundlag, hvor 39 forskellige dunke er blevet testet sammen og vasket over 20 cyklysser. Opvaskemaskinen kan påvirke migration af mikroplast og der er en risiko for, at de positive vandflasker ”smitter” de andre med det hormonforstyrrende stof – på den baggrund er testen ikke valid.

DBU’s administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen, var hurtigt ude, efter testen fra Forbrugerrådet Tænk, for at afkræfte, at der skulle være hormonforstyrrende stoffer i vandflasken.

Efterfølgende har DBU og Select Sport fået Bureau Veritas til at lave en uafhængig test, hvor vandflaskerne ikke bliver blandet med andre vandflasker.

Testen viser:

  • Vandflaskerne indeholder ikke pthalat (vandflaskerne er produceret udfra en: ”Non pthalate technology)
  • Vandflaskerne afgiver ikke pthalat ved maskinvask
  • Vandflaskerne uden problemer kan håndtere maskinopvask.

”Vi er glade for at få bekræftelse på det, vi allerede vidste. Vi udleverer selvfølgelig ikke vandflasker, der indeholder hormonforstyrrende stoffer, på DBU’s Fodboldskoler. Det har vores leverandør allerede dokumenteret, og nu bekræfter testen det samme,” siger DBU’s administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen.

Testresultatet kan læses her.