De danske fans har set en af de største landsholdskæmper for sidste gang i rødt og hvidt på Parkens græs. 

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær har besluttet at indstille sin karriere på det danske Herrelandshold.  

Forsvarskæmpen debuterede tilbage i 2009 i en VM-kvalifikationskamp mod Sverige, og siden er det blevet til hele 132 landskampe for Danmark. 

Simon Kjær blev anfører for landsholdet i 2016, da Daniel Agger stoppede karrieren, og han er den spiller med flest sejre som anfører for det danske Herrelandshold nogensinde.  

I efteråret 2023 satte han rekord som den spiller med flest landskampe nogensinde, da han med sin kamp nummer 130 overtog rekorden fra Peter Schmeichel, inden hans gode ven Christian Eriksen overhalede ham under EM i sommer. 

Kjær har deltaget i intet mindre end seks slutrunder for Danmark, og blandt mange højdepunkter funkler det uforglemmelige EM i 2021 med en semifinale og en dansk folkefest. 

Her spillede Simon Kjær en helt central og afgørende rolle både på og uden for banen med sit suveræne forsvarsspil og exceptionelle lederskab i både den sværeste stund og den største optur. 

Simon Kjær siger farvel til landsholdet med stolthed – og en klump i halsen. 

»Tidspunktet er rigtigt for mig at stoppe på landsholdet, selv om det naturligvis samtidig føles vemodigt. Fordi intet i fodbold er større end at repræsentere sit land. Jeg har nydt hver eneste af de 132 gange, jeg har stået på banen og sunget “Der er et yndigt land” sammen med holdkammeraterne og fansene. Jeg er stolt af at have været med i seks slutrunder. Og jeg føler mig utroligt privilegeret over at have været anfører i otte år,« siger Simon Kjær og fortsætter: 

»Det største har været følelsen af fællesskab: Internt på holdet, sammen med alle omkring landsholdet, staben og trænere. Og vigtigst af alt: Følelsen af fællesskab med fansene. Jeg føler, at vi altid har vundet og tabt sammen, og i de seneste år har det været en kæmpestor glæde at se et fyldt, rødt-og-hvidt Parken hver eneste gang – uanset modstander. Fans betyder alt i fodbold, og jeg vil gerne sige tak for altid fantastisk opbakning,« slutter Simon Kjær. 

Fodbolddirektør i DBU Peter Møller hylder Kjær for hans enorme betydning for landsholdet og dansk fodbold:  

»Simon er med imponerende 132 landskampe én af de mest betydningsfulde spillere nogensinde i dansk landsholdshistorie. Udover at være en fantastisk forsvarsspiller har Simon repræsenteret Danmark og landsholdet på og udenfor banen på fornemste vis. Altid dedikeret og professionelt kæmpende med Dannebrog i hjertet for at holdet og danskerne sammen skulle opnå succes og store øjeblikke,« siger Peter Møller: 

»Derudover har Simon som anfører altid sat sine medspillere og andre omkring ham først, og som en ægte kaptajn og leder har han altid haft overskud til at hjælpe og støtte sine landsholdsholdkammerater. Det lille ord TAK er her på sin plads til en STOR spiller. Kære Simon Tak for dig, oplevelserne og dit enorme bidrag til landsholdets store succes gennem næsten to årtier,« siger Peter Møller. 

Landstræner Morten Wieghorst udtrykker også sin dybeste respekt for den afgående anfører. 

»Simon Kjær har været en grundsten på landsholdet i mange år. Hans evne til at gå forrest og samle holdet, også i svære tider, har gjort ham til en unik spiller og leder. Hans betydning for holdet kan ikke overvurderes, men han står tilbage som en af de helt store i dansk fodbold,« siger Morten Wieghorst.  

Landstræneren vil inden for de næste uger sætte navn på, hvem der efterfølger Simon Kjær som anfører på Herrelandsholdet.