Det nordiske samarbejde rækker langt tilbage og omfatter blandt meget andet løbende møder samt årlige seminarer med status på store emner i fodboldens verden samt samarbejdet mellem de nordiske fodboldforbund. Begge dele er også på agendaen i de næste dage.

Blandt andet skal de nordiske fodboldforbund drøfte, hvordan de ønsker at forberede sig til det kommende topmøde i UEFA i september og den ekstraordinære FIFA-kongres i december, hvor de 211 medlemslande skal beslutte værtskabet for VM for Herrelandshold i 2030 og 2034.

Derudover bliver der gjort status på udviklingen af fodbold i de respektive nordiske lande, herunder dommere, turneringer, osv.

DBU’s formand, Jesper Møller, glæder sig til møderne og de mange drøftelser:

”De nordiske lande har mange fælles værdier og har et stærkt samarbejde i fodboldens verden. Fra DBU’s side ønsker vi så stærkt et samarbejde som muligt, så vi kan påvirke en positiv udvikling, både inden for fodbold for piger og kvinder og områder som good governance, fodboldens rolle i samfundet og andre vigtige områder,” siger han. ”I Norden kan vi tale om alt uden, at vi nødvendigvis er enige om alt. Men det er vigtigt, at vi samarbejder og koordinerer og får drøftet tingene. Derfor er jeg glad for at byde de nordiske fodboldforbund til Aalborg i denne weekend” afslutter Jesper Møller.