Landstræner for Herrelandsholdet Morten Wieghorst er blevet ramt af mindre stresssymptomer og er derfor sygemeldt og desværre nødsaget til melde fra til de kommende to Nations League-kampe.  
 
Assistenttræner Lars Knudsen vil i stedet stå i spidsen for holdet i de to kommende kampe med Daniel Agger helt tæt ved sin side, mens assistenttræner på U21-landsholdet Kenneth Weber også tilknyttes holdet. 
  

Fodbolddirektør Peter Møller siger om situationen:  

“Det er enormt trist, at Morten er blevet ramt af sygdom og derfor er nødt til at stå over i de kommende Nations League-kampe. Stress rammer desværre alt for mange danskere, og det er derfor noget, vi tager meget alvorligt. Morten har brug for ro, og vi ønsker alle, at han hurtigt bliver frisk og er klar igen til næste samling,” siger Peter Møller.

Morten Wieghorst skulle sammen med Daniel Agger have udtaget truppen i dag til de kommende to Nations League-kampe mod Schweiz og Serbien om under to uger, og truppen samles på mandag i næste uge. Derfor har der skullet handles hurtigt, da Wieghorsts sygdom er kommet meget pludseligt, siger Peter Møller. 

“Der er ingen grund til at lægge skjul på, at det er en speciel situation, men vi har fundet en god løsning til de to kampe med Lars Knudsen, som får Daniel Agger helt tæt på sig. Lars kender holdet og staben, og Daniel kommer med stor erfaring fra landsholdet og kæmpe energi. Der er lavet et grundigt forarbejde, og vi er helt trygge ved, at de to sammen med spillerne og staben kan føre os godt gennem de to kampe," siger Peter Møller:

“Nu rykker vi alle sammen, og så vil vi endnu engang række ud til danskerne og håbe på stor hjælp og opbakning til de kommende opgaver.”

Morten Wieghorst er selv enormt ærgerlig over og ked af situationen, og han ønsker holdet og staben alt det bedste i den kommende landskampsperiode.

”Efter grundige og svære overvejelser har jeg desværre været nødsaget til at melde fra til de kommende to Nations League-kampe på grund af sygdom. Det har været en meget svær beslutning, da jeg havde set frem til at stå i spidsen for holdet og videreudvikle det med nye idéer, men af hensyn til holdets absolut bedste har jeg valgt at stå over i de kommende to kampe. Forberedelserne har været rigtig gode, og jeg er sikker på, at Lars og Daniel sammen med spillerne og staben leverer to gode kampe, og så glæder jeg mig meget til efterfølgende at være tilbage igen,” siger Morten Wieghorst.  

47-årige Lars Knudsen har UEFA Pro Licens, som er et krav fra UEFA, hvis man skal kunne varetage funktionen som landstræner. Han har erfaring fra job som U20-landstræner i DBU og assistenttræner i AaB og FC Midtjylland, Leicester og Augsburg, hvor han i dag er ansat. Han har været med omkring Herrelandsholdet siden marts i år.  

“Jeg er først og fremmest rigtig ked af, at Morten har måttet melde fra til de kommende to kampe på grund af sygdom. Jeg er selvfølgelig klar til at hjælpe holdet og DBU gennem den her samling sammen med Daniel Agger og spillerne. Jeg kender holdet og staben, og jeg har heldigvis været inddraget i Morten og Daniels overvejelser og drøftelser de seneste uger. Jeg er optimistisk, og den her opgave kommer vi til at løfte sammen,” siger han.  

Daniel Agger er ligeledes klar til at føre holdet igennem de to kampe sammen med Lars Knudsen.  

“Jeg har nydt at arbejde sammen med Morten de seneste uger, og jeg er rigtig ked af, at han ikke er med i de kommende to landskampe. Men sygdom kan ramme os alle, og jeg ser frem til, at han er tilbage igen. Jeg har haft gode snakke med Lars, så jeg er meget fortrøstningsfuld, og vi kommer til at give alt for at løfte holdet sammen med spillerne, så vi kan give danskerne nogle fede kampe i Parken,” siger han.

Lars Knudsen og Daniel Agger sætter tirsdag navn på de spillere, der er udtaget til de to Nations League-kampe.  

DBU holder doorstep i dag klokken 11 på DBU Allé i Brøndby.