Når Kvindelandsholdet til oktober starter forberedelserne til EM 2025 i Schweiz, bliver det for første gang i næsten 10 år med et nyt islæt som keepertræner.

Søren Holm Nielsen afløser Heidi Johansen, der stoppede i rollen efter de afgørende EM-kvalifikationskampe i juli, og træder ind i staben på Kvindelandsholdet pr. dags dato.

Det er meget stort at få lov til at repræsentere sit land på øverste niveau. Søren Holm Nielsen

Den nye keepertræner kan ikke vente med at tage hul på arbejdet:

”Det er meget stort at få lov til at repræsentere sit land på øverste niveau. Samtidig er det fagligt set en fantastisk udfordring at få lov til at arbejde med landets bedste keepere og indgå i så dygtig en stab. Det er et spændende næste skridt for mig, og jeg glæder mig meget til at bidrage til nye, store øjeblikke i rødt og hvidt,” siger Søren Holm Nielsen.

Landstræner Andrée Jeglertz glæder sig over ansættelsen af Søren Holm Nielsen:

"Søren er en struktureret træner med stærke analytiske evne, der kan hjælpe vores keepere med at fortsætte med at udvikle sig, men også bidrage til udviklingen af ​​holdet og staben. Samtidig med at han har stort kendskab til dansk fodbold og vores spillere, så har han også en stor viden om de krav, som nutidens internationale fodbold stiller til vores keepere,” siger Andrée Jeglertz.

34-årige Søren Holm Nielsen vil sideløbende fortsætte som keepertræner i AGF Kvindefodbold, hvor han har været siden 2018 – først med 3,5 år på fuldtid i AGF Talent (drenge) og efterfølgende 2,5 år hos AGF Kvindefodbold.

Søren Holm Nielsen har også været fast tilknyttet som keepertræner for DBU 15-drenge siden januar 2022, mens han også har været afsted på adskillige landsholdssamlinger med U16- og U17-drengelandsholdene.

FAKTA

Søren Holm Nielsen
Fødselsdag: 21-05-1990
Uddannelse: Kandidat i Idræt fra Aarhus Universitet
Trænererfaring: Keepertræner AGF Kvindefodbold og DBU U15-drenge
Træneruddannelse: UEFA GK A-licens (den højeste UEFA-træneruddannelse for keepertrænere) og UEFA B-licens