Efter en flot, rød-hvid fodboldsommer med Herrelandsholdets plads i ottendedelsfinalen ved EM 2024 og Kvindelandsholdets direkte kvalifikation til EM 2025 fortsætter arbejdet med at udvikle de største talenter i dansk fodbold.

I starten af august meldte DBU ud, at Jan Michaelsen stoppede som landstræner for U20-herrelandsholdet og U23-kvindelandsholdet for at fortsætte karrieren i Anderlecht. Nu er afløseren allerede klar.

Mark Strudal er den nye mand i spidsen for de to landshold. Han glæder sig til opgaven:

”Jeg er utroligt glad og stolt over det her job. Det er en spændende udfordring og et kæmpe privilegie, så da jeg fik muligheden, var jeg slet ikke i tvivl. Jeg vil gøre alt for at give tilbage til dansk fodbold, og jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen af nogle af de bedste unge fodboldspillere i Danmark. Derudover ser jeg frem til at arbejde sammen med mange dygtige kolleger og fodboldfolk i DBU,” siger Mark Strudal.

56-årige Mark Strudal har siden 2000 haft adskillige trænerjobs på både senior- og ungdomsniveau i blandt andet FC Nordsjælland, Brøndby IF, Lyngby BK og B.93.

Anders Gerber, talentudviklingschef i DBU, ser Mark Strudal som en ideel træner til at bygge videre på det høje, faglige niveau inden for talentudvikling og spillere i transitionsfasen:

”Vi er rigtige glade for at få en så dygtig talentudvikler som Mark Strudal ombord. Mark har nogle stærke kompetencer og stor erfaring i arbejdet med spillere i transitionsfasen, og derfor passer han rigtig godt ind i denne rolle. Vi er sikre på, at Mark kommer til at supplere landstrænergruppen rigtig godt,” siger Anders Gerber.

Mark Strudal er selv tidligere landsholdsspiller, og han har landskampe for både U19-, U21- og Herrelandsholdet. På klubplan var han forbi klubber som Grasshopper Club Zürich, Borussia Dortmund, F.C. København og Brøndby IF.