Der er lagt op til landsholdfest i det sydjyske, når begge de danske U17-landshold skal kæmpe for Danmark i Kolding og Haderslev.

U17-drengelandsholdet sparker EM-kvalifikationen i gang på hjemmebane, når de tager imod Luxembourg på. De danske drenge spiller den anden kvalifikationskamp imod Østrig.

Holdet er endt i gruppe 14, som er én af kun to grupper, hvor der kun er tre hold. Derfor betyder kampene ekstra meget, fortæller landstræner for U17-drengelandsholdet, Søren Hermansen:

”Vi er kun tre hold i gruppen, så de her kampe er uhyre vigtige i jagten på EM til sommer. Både spillerne og jeg er rigtig glade for, at vi får muligheden for at spille i Kolding og Haderslev. Det bliver fantastisk at sparke EM-kvalifikationen i gang på hjemmebane,” siger landstræneren.

U17-pigelandsholdet i dobbeltopgør mod Tyskland

Det bliver to vaskeægte naboopgør, når U17-pigelandsholdet spiller testkampe mod Tyskland i Kolding. Det første opgør finder sted på Mosevej Stadion. Kolding Stadion danner rammerne om den anden testkamp.

Testkampene er forberedelse til U17-pigernes EM-kvalifikation til november.

Fanzone og åben træning

Det er ikke kun spillet på banen, som danskerne i det sydjyske kan se frem til. Der vil være fanzone før alle kampene, hvor de danske fans kan få lidt til ganen og varme op i fællesskab.

Hvis man ikke kan få nok af de talentfulde piger og drenge, så afholder begge landshold åben træning, hvor det er muligt at træne med og få autografer af landsholdsspillerne.

Der er fri entré til alle opgørene.

Formand for Sundhed og Fritid i Kolding Kommune, Birgitte Kragh, ser frem til at byde landsholdene velkommen.  

”Vi glæder os meget i Kolding til at være vært for begge de danske U17-landshold. Det er en oplagt mulighed for at sætte endnu mere fokus på ungdomsfodbold, som allerede står stærkt i Kolding. Vi håber, at flere drenge og piger motiveres til at finde vej til fodboldens meningsfulde fællesskaber. Der skal lyde en stor tak til foreningerne i Kolding, som har gjort det hele muligt,” siger Birgitte Kragh.

Kampene spilles i Kolding og Haderslev Kommune som følge af deres velfærdsalliancer med DBU.

Oversigt over datoer

U17-drengelandsholdet

  • Danmark mod Luxembourg på Kolding Stadion den 09. oktober. 
  • Åben træning og autografskrivning med U17-drengelandsholdet den 10. oktober. 
  • Danmark mod Østrig på Haderslev stadion den 15. oktober. 

U17-pigelandsholdet

  • Danmark mod Tyskland på Mosevej Stadion den 21. september.
  • Åben træning og autografskrivning med U17-pigelandsholdet den 22. september. 
  • Danmark mod Tyskland på Kolding Stadion den 24. september.