Et velkendt og passioneret navn bliver nu tilknyttet det danske Herrelandshold. 

Daniel Agger er ansat som ny assistenttræner for Herrelandsholdet og landstræner Morten Wieghorst.   

Daniel Agger spillede 75 landskampe for Danmark og var i en stor del af dem holdets anfører og leder. Derudover har han en stor og flot karriere bag sig i Liverpool FC og Brøndby IF, og senest har han været cheftræner i HB Køge. 

39-årige Agger gav altid alt for sit hold og land på banen, og han er glad for at få muligheden for at komme tilbage omkring landsholdet i en ny rolle. 

“Det er dejligt, jeg har savnet landsholdet, og jeg glæder mig meget til at komme i gang. Men jeg er ikke gået ind i det her for bare at være med, jeg er her for at kunne give noget til spillerne og gøre en forskel. Det handler om at kunne bidrage, og jeg er sikker på, at jeg med min erfaring og mine kompetencer har en masse at give til holdet,” siger Daniel Agger. 

Landstræner Morten Wieghorst er meget begejstret over for at få Agger ind i sin stab. 

“Det er fantastisk at få en kapacitet som Agger ind i teamet. Han brænder for landsholdet og for at komme ind og arbejde med spillerne og holdet, og det glæder jeg mig helt vildt til. Alle kender hans store passion og energi, og samtidig har han en enorm viden om spillet med både trænererfaring og erfaring fra en stor landsholdskarriere, som han vil kunne give videre til spillerne og holdet,” siger Morten Wieghorst. 

Aftalen mellem Daniel Agger og DBU gælder i først omgang for efterårets seks Nations League-kampe.  

Samtidig er der indgået en aftale med Lars Knudsen som assistenttræner for samme periode med primært fokus på standardsituationer, men han vil også få et større ansvar som assistenttræner i trænerteamet omkring Morten Wieghorst.  

Christian Poulsen stopper efter eget ønske som assistenttræner.  

“Der skal lyde en stor tak til Christian for en dedikeret og stærk indsats som assistenttræner gennem knap tre år på Herrelandsholdet. Vi ønsker Christian alt det bedst fremover,” lyder det fra fodbolddirektør Peter Møller. 

Herrelandsholdet samles igen mandag den 2. september i Helsingør til de første af efterårets Nations League-kampe.  

Den 5. september kommer EM-kvartfinalisterne fra Schweiz til Parken, og den 8. september er det Serbien, som kommer forbi det danske nationalstadion.  

Der er stadig billetter til begge kampe, som du kan sikre dig en plads til her.