Bedre børnefodbold, flere piger på grønsværen og fodbold for børn og unge med særlige behov.

Det er nogle af fokuspunkterne i den netop forlængede velfærdsalliance mellem Haderslev Kommune, DBU Jylland og DBU. Aftalen løber til 2028 og blev underskrevet i Starup UIF. 

Aftalen indebærer en indsats, som skal give flere piger adgang til fodboldens fællesskab med motion, venskaber og personlig udvikling i fokus. Den skal gøre det mere attraktivt for piger at blive tiltrukket og fastholdt i fodboldklubberne, både som spillere, trænere, dommere og frivillige.

Derudover vil fodboldklubberne i Haderslev Kommune blive understøttet i at skabe de bedste fodboldmiljøer for børn med udgangspunkt i DBU’s børnefodboldstrategi. Det glæder DBU’s formand, Jesper Møller.

”Vi har ambitioner om at skabe verdens bedste børnefodbold, hjælpe børn med særlige behov ind i foreningslivet og styrke frivilligheden. Her er et samarbejde mellem kommune, fodboldklub og de engagerede frivillige altafgørende. Det er fantastisk, at vi sammen kan fortsætte med at tiltrække og fastholde piger og drenge i fodboldens fællesskaber.” siger Jesper Møller. 

Fodbold for alle

Kommunens fodboldklubber får også tilbuddet om at blive ’En del af holdet’, som er fodbold for børn og unge med handicap og særlige behov. Formålet er, at endnu flere børn finder vej til kommunens fodboldklubber, hvor de kan spille fodbold med ligesindede og få succesoplevelser. Forlængelsen vækker glæde hos borgmesteren i Haderslev Kommune, Mads Skau.

”Foreningsliv og idræt giver rigtig meget livskvalitet, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi med velfærdsalliancen får en aftale, der vil betyde, at endnu flere borgere får mulighed for at stifte bekendtskab med foreningsidrætten. Vi har rigtig gode erfaringer med samarbejdet med DBU, så jeg glæder mig til at fortsætte aftalen frem til 2028,” siger borgmesteren.

Aftalen indeholder også sundhedskoncepter målrettet voksne eller ældre, der ikke normalvis dyrker idræt. Det kan være i form af; gå-fodbold eller ‘Fodbold Fitness’ og motionsfodbold.

Klubudvikling i fokus

Aftalen vil også sigte mod at udvikle frivilligheden i kommunens fodboldklubber ved hjælp af workshops. Derudover er der et uddannelsesspor med mulighed for træneruddannelse og evt. dommeruddannelse.

Afslutningsvis vil der også blive afviklet tre ungdomslandskampe i kommunen i tæt samarbejde med fodboldklubberne. Planen er, at landskampene skal skabe opmærksomhed på fodbolden og klubberne, så endnu flere får kendskab til fodboldens fællesskab.

Den første landskamp bliver spillet på Haderslev Stadion den 22. maj, når U19-herrelandsholdet tager imod Tyskland i en testkamp som forberedelse til det kommende U19-EM.