Små sko løber afsted over det bonede, lollandske halgulv. Børnene er en del af konceptet ‘Bold & Bevægelse’, som skal bidrage til, at flere børn og unge får kendskab til foreningslivet i en tidlig alder.

Lolland Kommune, DBU Lolland-Falster og DBU har netop forlænget deres velfærdsalliance, hvor de blandt andet vil inkorporere ‘Bold & Bevægelse, der vandt ‘Årets Fodboldaktivitet 2023’, i kommunens fodboldklubber. Derudover vil man især sikre bedre vilkår for klubbernes pigespillere.

Det glæder DBU’s formand, Jesper Møller, at velfærdsalliancen og samarbejdet med fodboldklubber og kommune er blevet forlænget:

“Vi har ambitioner om, at endnu flere piger og drenge bliver en del af fodboldens fællesskab og får gode oplevelser. Det er fantastisk, at vi i samarbejde med fodboldklubberne og Lolland Kommune kan understøtte muligheden for, at drenge og piger i kommunens klubber fortsat har de bedste forudsætninger for at samles om fodbolden,” siger Jesper Møller.

Flere piger til fodbold

Flere piger skal begynde til fodbold i Lolland Kommune. Derfor får kommunens fodboldklubber mulighed for at blive en del af DBU og Nordea-fondens indsats Get Movin’, der har til formål at få flere piger og kvinder ind i fodboldens fællesskaber.

Indsatsen kommer til at udvikle klubbernes fodbold for piger gennem de såkaldte diversitetsakademier, uddannelse af trænere og dommere samt særlige Get Movin’ ambassadører, der blandt andet skal facilitere fodboldaktiviteter i skoler og SFO’er.

I Lolland Kommune er borgmester Holger Schou Rasmussen glad for den nye aftale.

”Det er vigtigt, at sport ikke kun handler om eliten, men også om bredde og fællesskab. Vores foreningsliv er med til at binde os sammen, og jeg håber, at vi med velfærdsalliancen kan bidrage til at sikre, at endnu flere får lyst til at komme ud og være med på grønsværen, få sved på panden og blive en del af de sociale fællesskaber i vores foreningsliv,” siger borgmesteren.  

Aftalen indeholder også tiltag, som skal sikre den fortsatte udvikling af motionstilbud til voksne. Der er samtidig fokus på at styrke frivilligheden hos fodboldklubberne gennem workshops og tilpassede klubudviklingsforløb.   

Den genforhandlede aftale løber frem til 2026.