Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet at sanktionere Brøndby IF med lukning af tilskuerafsnittet Sydsiden i den kommende hjemmekamp mod Silkeborg, der spilles mandag aften.

Sanktionen kommer på baggrund af, hvad der skete til den seneste Superliga-kamp på udebane med FC København, ligesom gentagende overtrædelser af afbrænding af pyroteknik er med i bedømmelsen. Det er Brøndby IF’s 15. overtrædelse af Divisionsforeningen cirkulære om sikkerhed og orden på stadion inden for de seneste 12 måneder.

I kendelsen fremgår det, at Fodboldens Disciplinærinstans har lagt vægt på, at der til kampen er tale om særdeles massiv og organiseret afbrænding af pyroteknik, og at røgen herfra medførte en markant kampafbrydelse.

Der er derudover lagt vægt på, at der fra Brøndby IF’s tilskuerafsnit er kastet et stk. brændende pyroteknik, der landede tæt på spillerne. Omstændigheder, der iht. § 22 i Divisionsforeningens cirkulære 38 om sikkerhed og orden på stadion, skal anses som skærpende omstændigheder ved sanktionsudmålingen.

Fodboldens Disciplinærinstans har forud for sæsonen fremsendt skriftlige retningslinjer til klubberne i Herre-DM, hvor det er fastslået, at Fodboldens Disciplinærinstans vil gøre øget brug af muligheden for at sanktionere med nedsat tilskuerkapacitet i alvorlige tilfælde af brud på Divisionsforeningens regler.

”Det er beklageligt, men også naturligt, at vi nu er nødsaget til at benytte en skærpet sanktion. Vi orienterede klubberne inden sæsonstarten, at sanktioner med nedsat tilskuerkapacitet kunne komme i spil, hvis vi så alvorlige tilfælde af brud på Divisionsforeningens regelsæt. Dette er ikke kun tilfældet for Brøndby IF, men gælder for alle klubber i Herre DM,” siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans.

Udover lukningen af Sydsiden har Brøndby IF også modtaget en bøde på 150.000 kroner for overtrædelserne. Bøden er fastsat under hensyn til at BIF samtidig er pålagt sanktionen med lukning af tilskuerafsnit.

FC København er også blevet sanktioneret på baggrund af derby-kampen. Klubben har fået en bøde på 175.000 kroner, hvor Fodboldens Disciplinærinstans ved fastsættelse af sanktionen blandt andet har lagt vægt på, at der er affyret pyrotekniske artikler af særlig farlig karakter, samt at det er FC Københavns 20. overtrædelse af Divisionsforeningen cirkulære om sikkerhed og orden på stadion inden for de seneste 12 måneder.

Læs kendelsen vedrørende FC København her.