En skov af fødder løber over græsarealet i Nykøbing Falster. De ivrige børn bliver undervist i fodbold i skoletiden i form af projektet ‘11 for Health’.

Guldborgsund Kommune, DBU Lolland-Falster og DBU indgik i 2018 en velfærdsalliance. Den er i dag blevet forlænget i Nykøbing Falster. Dermed kan ‘11 for Health’ og andre tiltag tilbydes gratis til kommunens skoler og fodboldklubber. Det glæder DBU’s formand, Jesper Møller, at samarbejdet med fodboldklubber og kommunen fortsætter.

“Vi vil gerne skabe verdens bedste børnefodbold og fremme sundheden via fodbold. Her er fodboldklubbernes arbejde helt essentielt, og det er fantastisk, at vi fortsætter det gode samarbejde med kommunen og fodboldklubberne. Jeg glæder mig til at følge udviklingen de kommende år, siger Jesper Møller.

Børn og unge i fokus

Forlængelsen omfatter konkrete initiativer inden for børn og unge og sundhed. For eksempel vil skoler i kommunen få tilbud om gratis undervisning i ’11 for Health’, som er et initiativ, hvor eleverne skal lære at drible udenom usunde fødevarer, score gode venskaber og finde glæden ved bevægelse og idræt, som de kan tage med sig videre ud i livet.

Klubberne i kommunen kan samtidig få hjælp til at blive DBU Børneklub, hvor børnenes fodboldglæde kommer i første række. Klubberne skal afsætte penge til arbejdet med børnefodbolden, og børnene skal møde uddannede trænere.

’Fodbold for fremtiden’ vil fortsætte i kommunen. Målet er at udvikle nye beskæftigelsesrettede metoder for unge i alderen 18-29 år, som står uden job eller uddannelse. Det glæder borgmester i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen.

”Vi har i Guldborgsund været glade for at have DBU og DBU Lolland-Falster som medspillere i kampen om en sundere hverdag for børn og voksne, og vi ser frem til fortsat at arbejde i de rammer.  Vi er kommet godt fra start med ungeprojektet på beskæftigelsesområdet, og nu glæder vi os til arbejde med de andre indsatser, hvor også kommunes yngre borgere bliver inddraget,” siger borgmesteren.

Fodbold for helbredet

Som et led i aftalen vil der blive opstartet minimum et tilbudt henvendt til grupper med kronisk sygdom eller risiko herfor. Man vil fortsat udvikle motionstilbud til voksne med afsæt i de koncepter, som har virket i andre kommuner.  

Aftalen løber til 2026 med mulighed for to års forlængelse.