Kvindefodbolden er i rivende udvikling. Sommerens VM i Australien og New Zealand tiltrak rekordmange fans til de 64 kampe, hvor næsten to millioner strømmede til, mens Danmarks 1/8-finale blev overværet af over 75.000 mennesker på Stadium Australia.

På den hjemlige scene investerer DBU også i pige- og kvindefodbolden. Tidligere i september blev en ny talentstrategi for pige- og kvindefodbolden lanceret, og nu indføres den første licensmanual nogensinde for kvindernes 1. Division.

”Jeg er glad for, at vi på ønske fra klubberne nu kan præsentere en ambitiøs licensmanual for Kvinde 1. Division. Vi stiller større krav til klubberne, og på den lange bane er vi overbeviste om, at licenskravene kan løfte niveauet i klubberne og skabe grundlag for et bedre produkt, både sportslige og kommercielt,” siger Lene Sveistrup Bengtsson, forperson for Kvindeeliteudvalgets Divisionsudvalg.

Licensmanualens formål er at styrke klubbernes sportslige, administrative og infrastrukturelle setup samt mindske springet fra 1. Division til Kvindeligaen – og dermed styrke pige- og kvindefodbolden i Danmark. På fansiden bliver der blandt andet stillet større krav til forholdene på stadion for at gøre det mere attraktivt at opleve kampe i den næstbedste fodboldrække på lægterne.

Kvindeeliteudvalgets Divisionsudvalg har siden februar arbejdet på at færdiggøre den nye licensmanual, som nu er blevet godkendt af DBU’s bestyrelse. Ansvaret for licensmanualen overgår fremadrettet til Kvindeeliteudvalget.

Du kan finde licensmanualen lige her.