Det danske Herrelandshold har taget et nyt skridt på vejen mod EM-slutrunden i Tyskland næste år, efter de torsdag aften slog miniputnationen San Marino med 4-0.

Sejren kom i hus foran et fyldt og festklædt Parken. Det er 11. gang i træk, at Herrelandsholdet har udsolgt til en kamp i Parken.

Det var Pierre-Emile Højbjerg, som sparkede festen i gang efter 26 minutter. Blot to minutter senere lavede Christian Eriksen en lækker hælaflevering i fødderne på Joakim Mæhle, der trillede bolden ind til 2-0.

Kort før pausen var det så Jonas Wind, der dirigerede Christian Eriksens afslutning i mål til 3-0.

Efter pausen blev der landsholdsdebut til Morten Hjulmand, ligesom Nicolai Vallys også fik sin landsholdsdebut med knap 20 minutter tilbage.

Det største bifald fra de 36.262 tilskuere, udover ved målene, kom da Rasmus Højlund blev skiftet ind, og han havde nær kvitteret for hyldesten med et mål kort før tid, men hans spark tog stolpen.

Anden halvleg var præget af lavere tempo fra Herrelandsholdet, men i overtiden sendte Christian Eriksen et indlæg ind i feltet, der fik lov til at gå hele vejen i mål til resultatet 4-0.

Joakim Mæhle blev af de danske fans valgt som Man of the Match.

Herrelandsholdet spiller deres næste kamp allerede på søndag klokken 18.00, når de møder Finland i en meget vigtig kamp i EM-kvalifikationen. Godt 1.500 danskere tager til Helsinki for at støtte de danske spillere.