Kvindelandsholdet skulle tirsdag aften forsøge at følge op på den fantastiske start i Nations League, hvor det var blevet til en 2-0-sejr over Tyskland hjemme på Viborg Stadion.

Modstanderen var Wales på Cardiff City Stadium foran knap 9.000 walisiske tilhængere.

Fra kampens start var dog ikke til at se, hvem der var på hjemmebane. Danmark kom blæsende ud af starthullerne og tog føringen efter blot seks minutter. Amalie Vangsgaard blev nedlagt i det walisiske felt, og Pernille Harder var iskold på det efterfølgende straffespark. 1-0 til Danmark.

Det rød-hvide mandskab fortsatte dominansen, og det resulterede i en fordobling af føringen blot fem minutter senere. Med et indlæg fra højre side fandt Frederikke Thøgersen Pernille Harder helt fri foran mål, og så kunne den danske anfører let score til 2-0.

Efter den stærke start faldt kampen lidt i tempo, og der var ikke mange chancer i resten af første halvleg. Harder var dog tæt på at få et vaskeægte hattrick, men hun sparkede forbi mål på en helt åben chance i feltet. 2-0 til Danmark ved pausen.

De 15 minutters pause gav fornyet liv til hjemmeholdet, der kom godt ud til anden halvleg. Det gav pote blot fem minutter efter pausen, hvor Jessica Fishlock bragede bolden i kassen fra 20 meter. 1-2.

Glæden varede dog ikke længe for værterne. Efter en times spil gik Sofie Svava til baglinjen og sendte et indlæg ind i feltet, hvor Frederikke Thøgersen kom i et veltimet løb og sendte bolden i nettet til en dansk 3-1-føring.

Danmark kontrollerede resten af kampen, og i slutfasen gik det fra godt til rigtig godt. Først headede Sanne Troelsgaard bolden i nettet på en ripost, og i overtidens første minut fik Pernille Harder sit hattrick, da hun gjorde det til 5-1.

Dermed endte det med en flot sejr på 5-1 til Kvindelandsholdet, der topper sin Nations Leagues med seks point og en målscore på 7-1 efter to kampe. Næste opgave for Danmark er på udebane mod Island den 27. oktober, hvorefter Wales venter hjemme på Viborg Stadion. Find billetter til dét opgør lige her.