I februar indgik DBU et samarbejde med det cypriotiske fodboldforbund om at udveksle FIFA-dommere i nogle kampe hen over foråret. DBU-formand Jesper Møller har nu underskrevet en forlængelsen af samarbejdsaftalen, som gælder frem til vinterpausen.

Det betyder, at danske FIFA-dommere vil dømme tre til fire topkampe i den cypriotiske liga i efterårssæsonen, mens FIFA-dommere fra Cypern vil styre slagets gang i nogle 3F Superliga-kampe. Aftalen har fokus på samarbejde og gensidigt ønske om at udvikle de to landes internationale dommere.

Michael Johansen, formand for DBU’s dommerudvalg, glæder sig over det fortsatte Cypern-samarbejde:

”Vores danske FIFA-dommere havde gode kampe og læringer fra deres opgaver i Cypern i foråret. Derfor er det glædeligt, at vi kan fortsætte samarbejdet og udviklingen af vores internationale topdommere med denne aftale,” siger Michael Johansen, der desuden lægger vægt på, at danske dommere gerne hjælper til i den særlige situation med cypriotiske dommere, som har været udsat for trusler.

Kampe i 3F Superliga med cypriotiske dommere vil blive håndteret som en international kamp i UEFA-regi, hvor dommerne ankommer dagen før kampen og rejser dagen efter. Kamp-påsætningen af de cypriotiske dommere vil blive meldt ud som normalt i ugen op til den pågældende runde i Superligaen.