Kvindelandsholdet sparkede fredag aften gang OL-jagten i gang, da EM-sølvvinderne Tyskland var Danmarks første modstander nogensinde i UEFA Women’s Nations League.

Danmark gik ind til opgøret på Viborg Stadion som underdog, men det var ikke til at se fra kampens start. Andrée Jeglertz’ tropper spillede hurtigt og var over tyskerne med et stærkt genpres.

Midt i første halvleg kom belønningen. Efter en dansk omstilling fandt Pernille Harder sin angrebskollega Amalie Vangsgaard. Vangsgaard sendte en tysk forsvarsspiller i jorden og udplacerede sikkert Merle Frohms. 1-0 til Danmark, som også var stillingen ved pausen.

Tyskland kom bedre ud efter pausen og satte pres på Danmark, men det var danskerne, der var skarpest. Amalie Vangsgaard udnyttede en fejl i gæsternes forsvar og scorede kynisk til 2-0.

Mod slutningen af kampen havde Tyskland muligheden for at reducere, men Danmark kunne også have scoret i den anden ende.

Kampen sluttede med en 2-0-sejr til Danmark og en perfekt start i jagten på OL 2024.

Kvindelandsholdet spiller næste kamp i Nations League mod Wales i Cardiff på tirsdag.