Danmark skulle fredag forsøge at tage endnu et skridt tættere på kvalifikation til OL, da Andrée Jeglertz’ tropper stod over for Island på en råkold oktober-aften i Reykjavik.

Kvindelandsholdet jagtede sejr nummer tre i tre Nations League-kampe, men det blev en svær opgave mod et fysisk stærkt hjemmehold.

Første halvleg var præget af mange dueller, hvor de islandske spillere skabte uro i det danske pasningsspil. Halvlegen bød på få chancer, hvor Frederikke Thøgersen og Amalie Vangsgaard havde de bedste rød-hvide muligheder. Værternes bedste af slagsen var et hovedstød på overliggeren efter et hjørnespark. Derfor stod det 0-0 ved pausen.

I anden halvleg fik Danmark langsomt tilspillet sig mere overtag, og efter 70 minutter gav det pote. Sofie Svava sendte et skarp indlæg ind i feltet, hvor Amalie Vangsgaard flugtede bolden i kassen. Et fantastisk mål til en dansk 1-0-føring.

Danmark kontrollerede resten af opgøret, men i overtiden fik Island chancen for at snuppe det ene point. Den islandske mulighed blev dog sendt i sidenettet, og så kunne de danske spillere juble over endnu en sejr i Nations League.

Kvindelandsholdet topper dermed gruppen med maksimumpoint efter tre kampe og er i en god position i jagten på OL 2024.

Tirsdag jagter Danmark sejr nummer fire, når Wales venter hjemme på Viborg Stadion. Billetter kan stadig findes lige her.