Det danske herrelandshold tog et nyt spadestik på vejen mod EM-slutrunden i Tyskland næste år, da de lørdag aften slog Kasakhstan med 3-1.

Sejren kom i land foran et fyldt og festklædt Parken, der var udsolgt for 12. gang i træk.

Danmark havde svært ved at finde rytmen i kampens begyndelse, hvor der var langt imellem de danske chancer. Efter 36 minutter kom forløsningen dog, da Jonas Wind blev den første på måltavlen. Eriksens frispark mod bagerste stolpe blev mødt af Joachim Andersen, som med hovedet serverede den lige i brystkassen på Jonas Wind, der med et knastørt hug dirigerede den forbi den chanceløse keeper.

I de døende sekunder af første halvleg sparkede Robert Skov Danmark i front med to. Højlund blev sendt i dybden, hvorefter han smækkede et indlæg på tværs af feltet til en fri Robert Skov, som uden besvær fik målnettet til at blafre. 2-0.

To minutter inde i anden halvleg blev Robert Skov dobbelt målscorer. 125-kamps-jubilaren, Christian Eriksen, var arkitekten bag målet med en lækkerbisken af en skruet yderside.

Efter en lille times spil udnyttede gæsterne uopmærksomhed i det danske forsvar. Indskiftede Yan Vorogovskiy sendte bolden forbi Kasper Schmeichel i det danske bur og reducerede den danske føring.

Kasakhstan missede en god mulighed for at bringe sig på 3-2, og derudover var der ikke de store chancer i resten af kampen.

Danmark kunne dermed juble over en sejr på 3-1, der betyder, at Kasper Hjulmands tropper med 16 point deler førstepladsen i gruppe H med Slovenien.

Den dobbelte målscorer, Robert Skov, blev af de 36.845 tilskuere valgt til kampens Man of the Match.

Herrelandsholdet spiller deres næste kamp på tirsdag klokken 20.45 imod San Marino på udebane, hvor der vil være knap 2.000 danske fans på lægterne.