Mere end 21.000 mennesker var på plads i Parken en juni aften sidste år, da Kvindelandsholdet indtog Parken for første gang nogensinde. Et jubelbrøl gik igennem lægterne, da Mille Gejl i de døende minutter sendte Danmark foran 2-1 mod stormagten fra Brasilien.  

På tribunen overværede tidligere landsholdskaptajn Katrine Søndergaard Pedersen det historiske opgør. Inden kampen blev hun indlemmet i Fodboldens Hall of Fame. Nu skal hun uddele den, efter at hun er blevet udnævnt til nyt medlem af juryen i Fodboldens Hall of Fame.  

Det skal hun blandt andre i samråd med Hall of Fame-medlem, Michael Laudrup. Katrine Søndergaard Pedersen er det første kvindelige medlem i juryen.  

”En masse store spillere har igennem årene trukket i den rød-hvide trøje for at samle og begejstre Danmark. Det er en ære og et privilegie at kunne få lov til at hylde de mange koryfæer, som har repræsenteret Danmark. Jeg glæder mig utrolig meget til at hædre de ekstraordinære danske fodboldspillere, som har samlet danskerne og givet os alle uforglemmelige øjeblikke,” siger den tidligere anfører.  

Katrine Søndergaard Pedersen er den mest spillende landsholdsspiller i Danmarks historie. Hun repræsenterede Kvindelandsholdet 210 gange. Da hun stoppede landsholdskarrieren som 36-årig, havde hun tilbragt mere end halvdelen af sit liv som landsholdsspiller, hvor det blev til 19 år klædt i rødt og hvidt. Som anfører ledte hun Kvindelandsholdet til en EM-bronzemedalje på svensk grund i 2013. På klubplan vandt hun mesterskaber i Danmark, England og Norge.   

Da landsholdskoryfæet lagde fodboldstøvlerne på hylden, kastede hun sig i stedet over trænergerningen. Hun har UEFA’s PRO trænerlicens som kun én af fire kvinder i Danmark. I seks år var hun assistenttræner på Kvindelandsholdet. Derefter tørnede hun ud som cheftræner for AGF’s kvindehold. I dag er hun træner for U15-pigetalenterne vest for Storebælt.  

Udover Katrine Søndergaard Pedersen og Michael Laudrup udgøres juryen af Frits Ahlstrøm, Jesper Møller, Carsten Werge og Søren Olsen.  

Fodboldens Hall of Fame har eksisteret siden 2006 som dansk fodbolds fineste hæder for tidligere landsholdsspillere og trænere. Du kan læse mere her.