Der har i dag været møde i UEFA’s bestyrelse – kaldet UEFA ExCo – hvor der er besluttet værtskaber for EM i 2028 og 2032.

Det var samtidigt forventningen, at UEFA ExCo ville få præsenteret et nyt turneringsreglement for U17-landshold, der skulle give plads til russiske U17-landshold i europæiske turneringer. Sidstnævnte forslag er dog blevet trukket tilbage, fortæller Jesper Møller, formand i DBU og medlem af UEFA ExCo.

”Det er endt, som vi havde håbet. DBU ønsker ikke, at danske landshold skal spille mod russiske landshold, uanset alder. Det kommer ikke til at ske. Hvis forslaget om et nyt turneringsreglement havde været til afstemning, havde jeg stemt nej, som vi aftalte i DBU’s bestyrelse i fredags. Nu er forslaget trukket tilbage og russiske landshold får ikke mulighed for at spille med i UEFA’s turneringer. Det er den bedste løsning,” siger Jesper Møller.

DBU’s bestyrelse gav på et møde i fredags enstemmig opbakning til Jesper Møller til at stemme nej til et nyt turneringsreglement, der gav plads til russiske U17-landshold i UEFA’s turneringer. Samtidigt besluttede bestyrelsen enstemmigt, at danske landshold ikke skal stille op mod russiske landshold, heller ikke i tilfælde af, at russiske U17-spillere stiller op under neutralt flag eller farver.

DBU-formand, Jesper Møller, er tilfreds med, at bestyrelsens beslutning nu bliver fulgt.

”DBU’s holdning er uændret: Vi støtter skærpede sanktioner mod Rusland, der har overtrådt internationale regler med invasionen af Ukraine. Vi bakker op om Ukraine og det ukrainske folk, som vi gjorde det i marts 2022 med en fælles resolution, hvor DBU’s Repræsentantskab støttede Ukraine,” siger Jesper Møller.

Læs også DBU's bestyrelses udmelding fra i fredags: DBU skærper tonen mod Rusland