Endnu flere børn skal opleve glæden og sammenholdet i fodbolden. UNICEF understøtter fodboldklubberne i det vigtige arbejde for at gøre fodboldbanen til et fantastisk sted at være barn.  

Den indsats bliver UNICEF i Danmark nu hædret for: Til Herrelandsholdets kamp mod Slovenien i Parken fredag aften overrækkes en pris på 43.500 euro fra ’The UEFA Foundation for Children’ til UNICEF for organisationens engagement i dansk fodbold med fokus på børns rettigheder. 

UNICEF’s danske generalsekretær, Susanne Dahl, går i kampens pause på plænen for at modtage prisen sammen med en gruppe fodboldskolebørn. DBU’s administrerende direktør Erik Brøgger Rasmussen overrækker prisen på vegne af ’The UEFA Foundation for Children’. 

Susanne Dahl er stolt over anerkendelsen, der styrker den videre indsats i dansk børnefodbold:  

”Vi er virkelig glade og stolte over at modtage denne pris. Det er både en fantastisk anerkendelse af vores igangværende indsats, og samtidig giver det mulighed for at skrue yderligere op, så endnu flere børn og unge vil mærke, at vi sammen med DBU sætter børns rettigheder på dagordnen i fodboldklubberne.”  

Erik Brøgger Rasmussen deler begejstringen og understreger vigtigheden i det fælles arbejde for at sætte fodboldbørnene i centrum: 

 ”Vi vil skabe verdens bedste børnefodbold, og vores fodboldklubber knokler for, at både drenge og piger trives i deres klub sammen med deres kammerater i en fælles kærlighed for fodbolden, uanset niveau på fodboldbanen. Derfor er vi glade for at vi sammen med UNICEF kan styrke indsatsen”  

Med på banen har Susanne Dahl og Erik Brøgger Rasmussen en gruppe børn og deres trænere fra Helsingør IF. I klubben er der stort fokus på børnespillernes ve og vel, og på sommerens DBU Fodboldskole er børnerettigheder også en vigtig del af arbejdet med børnene: 

”Vi er en klub for børnene, og vi arbejder målrettet for, at de skal trives, udvikle sig og holde af at spille fodbold i fællesskab med deres kammerater i vores klub og på vores fodboldskole. UNICEF’s materiale om børns rettigheder er et kærkomment supplement til vores arbejde. Det har givet os viden og har bestyrket os i det, vi allerede gør for at sikre børns rettigheder og i mødet med hvert barn,” siger Jens Erik Nybo Larsen, fodboldskoleleder og ungdomsformand i Helsingør IF. 

FAKTA 

  • 49.405 piger og 170.867 drenge spiller fodbold 
  • 90 procent af børnene er glade for at spille i deres klub 
  • Mere end 25.000 børn deltager på DBU Fodboldskole (2023)