Der findes ikke et godt fodboldhold uden et solidt anker i bagkæden, og det var Henning Munk Jensen i sine 62 landskampe for det danske Herrelandshold.

Det er derfor også med vemod for DBU, at Henning Munk Jensen, bedre kendt med kælenavnet ”Munken” nu er gået bort. Han blev 76 år gammel.

De store præstationer på banen gjorde ham til årets fodboldspiller i Danmark i 1968 og 1975.

Det blev ikke til slutrunder i Henning Munk Jensens landsholdstid, men han var blandt de vigtigste spillere i et helt årti, og de sidste kampe i landsholdstrøjen var starten på det berømte 80’er-landshold. I sin sidste landskamp var han med til at byde de stærke englændere op til dans foran et fyldt Idrætsparken i København, da Danmark tabte 4-3 i 1978.

Han spillede for landsholdet i 12 år efter sin debut i 1966 i en EM-kvalifikationskamp mod Holland. Det blev til et enkelt mål i landsholdstrøjen.

Henning Munk Jensen var en hård, men fair forsvarsspiller, der tvang modstandernes angribere til at yde deres bedste, når de stod over for ham. Han var anfører for Herrelandsholdet i 24 kampe.

På klubplan er han en af de bedste forsvarsspillere, der har spillet for AaB, hvilket også gør ham til en klublegende. Han nåede op på lige knap 400 kampe for AaB, hvilket dengang var klubrekord.

Fra 1970 til 1973 var Henning Munk Jensen i udlandet som professionel fodboldspiller for den hollandske storklub PSV Eindhoven, inden han kom tilbage til Nordjylland, hvor han i 1981 afsluttede karrieren i AaB.

Æret være hans minde.