Da Steffen Højer i januar overtog cheftrænerposten på det danske U21-landshold, blev assistenttrænersædet for selvsamme hold ledigt.

Siden da har DBU’s Talent- og Udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller, arbejdet på at få en ny assistent på plads forud for holdets to første testkampe i marts. Og valget er faldet på en, der ikke befandt sig mange meter væk.

Kenneth Weber har således sagt ja til at bytte titlen som U16-landstræner ud med en kommende rolle som U21-assistent.

”Kenneth Weber er en virkelig dygtig og dedikeret træner, der igennem mange år har arbejdet med talentudvikling i både klub og DBU-regi. Jeg er ikke i tvivl om, at vi med ansættelsen af Weber får en meget stærk landstrænerduo sammen med Steffen Højer, og hvor fundamentet for en succesfuld EM-kvalifikation af U21-landsholdet frem mod 2025 står meget stærkt,” lyder det fra Heiner-Møller, der samtidig understreger styrken i, at Weber allerede er en del af landstrænergruppens stærke fodboldfaglige fællesskab.

Og den kommende assistent ser frem til at arbejde med de lidt ældre talenter:

”Jeg har virkeligt nydt at være med til at give vores yngste talenter deres første landkampserfaringer og kommer helt sikkert til at savne en fantastisk gruppe af spillere, der har taget store skridt sammen det sidste halve år. Når det er sagt, så glæder jeg mig utrolig meget til, sammen med Steffen og den øvrige U21-stab, at skabe de bedste rammer og forhåbentlig sikre, at en virkelig spændende gruppe unge spillere kan opnå store ting sammen samt tage de sidste afgørende skridt frem mod A-landsholdet.” 

Første opgave for både Steffen Højer og Kenneth Weber er to testkampe i marts mod henholdsvis Ukraine ude i Tyrkiet og Schweiz hjemme i Odense.

Ny U16-landstræner fundet i Silkeborg

Mens Kenneth Weber allerede kender vejen til DBU, er den nye danske U16-landstræner, nuværende U19 Liga-træner i Silkeborg IF, Jesper Schou Mikkelsen, ny i Fodboldens hus. Frem til 1. juni vil han dog parallelt samtidig med opgaver i DBU afslutte sæsonen med det nuværende U19 Liga hold i Silkeborg og er derfor i en kort periode tilknyttet begge steder.

”Vi er meget taknemmelige for den fleksibilitet, som Silkeborg har vist i dette ansættelsesforløb og er glade for løsningen, så Jesper kunne slutte ordentlig af i Silkeborg, men allerede være klar som U16-landstræner, når de skal spille i april. Jesper har en god fodboldforståelse og kommer fra et miljø, der angriber kampene på en måde, vi godt kan genkende fra de danske landshold, og med Silkeborgs U19-hold har Jesper allerede vist sine mange kvaliteter som både leder og træner. Med sine mange års erfaring fra Silkeborg og talentarbejdet er han i vores øjne det helt rigtige valg som ny U16-landstræner,” siger Heiner-Møller.

Jesper Schou Mikkelsen ser også selv frem til at skulle bytte den rød-hvide klubtrøje ud med den rød-hvide nationaltrøje:

”Jeg glæder mig da helt vildt til at starte, og det er en stor mulighed for mig. Jeg brænder for arbejdet med de unge talenter, og hvordan jeg som træner kan være med til både at udvikle og løfte de unge spilleres potentiale som både individer og hold. Jeg glæder mig desuden til som landstræner at skulle arbejde tæt sammen med klubberne samt at være en del af den fodboldfaglige sparring i DBU’s stærke landstrænerteam,” siger Jesper Mikkelsen.