Der er igen god grund til at finde klaphatten og den rød-hvide trøje frem, når endnu mere landsholdsfodbold rammer dansk jord.

I starten af april skal U19-kvindelandsholdet forsøge at sikre sig en af de eftertragtede pladser til sommerens EM-slutrunde i Belgien. Det sker på hjemmebane i Køge, hvor Ukraine, Island og Sverige kommer på besøg.

Holdet jagter en revanche, da de sidste år måtte se netop Sverige snuppe EM-pladsen for næsen af dem.

”Vi glæder os til at spille på dansk grund. Vi viste rigtig fine takter under den første kvalifikation i efteråret, og kan vi fortsætte det spil og være konsekvente og sammenhængende i det defensive, så tror jeg også på, at vi kommer med til EM, ” siger landstræner Anja Heiner-Møller, der håber, at de danske fans har lyst til at komme og støtte holdet.

Det samme gør landsholdsspiller Alberte Vingum, der til dagligt spiller i HB Køge. Hun kender derfor banen og stadion godt, men alligevel bliver det en speciel oplevelse at træde ind på græstæppet iført landsholdstrøjen. 

”Det bliver en kæmpe oplevelse at repræsentere Danmark på hjemmebane foran fans, familie og venner. Forhåbentlig kan vi sammen med dem fejre, at vi skal til EM. Det vil være en stor drøm, der går i opfyldelse,” siger Alberte Vingum.

Landskampene spilles i Køge på baggrund af en kommende velfærdsalliance mellem Køge Kommune, DBU og DBU Sjælland, som vil blive offentliggjort senere på året.

Program for U19-kvindelandsholdet:

5/4: Danmark – Island Kl. 19
8/4: Danmark – Ukraine Kl. 14:30
11/4: Danmark – Sverige Kl. 14:30

Alle kampene spilles på Capelli Sport Stadion i Køge, og der er gratis adgang til alle kampene. Kampene bliver desuden streamet på DBU.tv

Masser af landsholdsfodbold i påsken

U19-kvindelandsholdet er dog ikke eneste hold i aktion i påsken.

Ikke langt fra Køge skal U23-kvindelandsholdet således også på banen, når de den 6. og 9. april møder Island i to venskabskampe. Kampene spilles på Helsingør Stadion kl. 15 begge dage. Holdet spillede tilbage i februar mod Finland over to kampe, der begge endte 1-1.

Og kører man turen over Storebælt, er der en mulighed for at se Kvindelandsholdet i Odense, hvor de danske landsholdsstjerner varmer op til VM med en testkamp på dansk grund mod Japan. Den kan du læse mere om her, hvor du også kan se, hvordan du sikrer dig en billet til kampen.