I weekenden har der været repræsentantskabsmøde i DBU i Odense, og det var et møde, hvor den helt store konklusion var, at dansk fodbold står rigtig stærkt. Det var et repræsentantskabsmøde, hvor der var fokus på fælles samarbejde og ønsket om at samle og begejstre.

2022 har været et godt år for dansk fodbold, hvor medlemstallene har været stigende, børnene har spillet fodbold uden coronarestriktioner, og så har der været sportslig succes på både herre- og kvindelandsholdene.

DBU’s formand, Jesper Møller, så tilbage på et succesfuldt 2022, men kiggede også frem mod de spændende nye ting, der venter dansk fodbold, i sin tale:

”Dansk fodbold står et stærkt sted med en robust økonomi, sportslig succes, flere medlemmer og stor interesse fra fans. Vi skal samarbejde om at nå vores mål og om vores infrastruktur-vision, hvor vi vil skabe hele Danmarks klubhus med moderne rammer for udviklingen af dansk fodbold,” sagde Jesper Møller i sin tale.

Udover hele Danmarks klubhus så formanden også frem mod den 4. april, der kan blive en historisk dag for dansk fodbold, når UEFA skal beslutte, hvem der skal afholde kvindernes EM-slutrunde i 2025. Det nordiske bud med Danmark, Sverige, Norge og Finland er en af fire kandidater til at blive værter for turneringen.

Der var også taler fra vinderne af de fem breddepriserne, hvor udviklingen af pige- og kvindefodbold og det store frivillige arbejde i klubberne var et gennemgående tema. Fire af de fem priser blev givet for deres arbejde med pige- og kvindefodbold. Læs mere her.

På repræsentantskabsmødet fortalte DBU’s formand om situationen i DBU Bredde, hvor de seks unioner ser forskelligt på fordelingen af opgaver, økonomi og samarbejdet generelt. DBU’s formand er blevet bedt om at mægle og udtrykte optimisme i forhold til at finde en god løsning. På repræsentantskabsmødet bad repræsentanter fra de forskellige lokalunioner om ordet og kommenterede situationen.

Der var godt 150 fremmødte til repræsentantskabsmødet.

Du kan læse hele formandens beretning her.

Se billeder fra repræsentantskabsmødet herunder.