Signe Pries Andersen har i en årrække været ansat i DBU i forskellige roller omkring den danske talentmasse på pigesiden og har siden sidste sommer været fastansat som DBU Talenttræner.

Fra 1. juni er det dog slut, i hvert fald for en periode. Den 36-årige tidligere elitespiller skifter nemlig Danmark ud med Færøerne, når hun fra 1. juni bliver ny A-landstræner for det færøske kvindelandshold. En stilling som er blevet ledig efter en anden dansk træner, Lene Terp, har valgt at tage tilbage til Danmark.

Jobbet på Færøerne er en stor mulighed for den nuværende talenttræner:

”Det har været rigtigt spændende at have været med til at udvikle og løfte den danske talentmasse i DBU-regi. Et arbejde, hvor jeg selv også selv er blevet stærkere både fagligt og personligt. Så at få muligheden for at stå i spidsen for det færøske kvindelandshold på seniorniveau virker som det helt rigtige skridt for mig. Det giver mig en unik mulighed for at fortsætte mit trænerarbejde i en øget konkurrencesituation på højeste niveau, samtidig med at jeg fortsat får mulighed for at arbejde med udvikling – menneskelig som spillemæssigt,” siger Signe Pries Andersen.

Modsat er hendes chef ærgerlig over, at en så dygtig træner nu forlader DBU:

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi gerne havde set Signe fortsætte i sin rolle her i DBU. Hun er ikke kun en dygtig træner med et højt fagligt niveau, men hun er også en træner, der sætter den menneskelige udvikling højt i sit arbejde med talenterne. Når det så er sagt, er det en fantastisk mulighed for Signe, og vi er da kun stolte af, at vi igen, i DBU, kan levere dygtige og kvalificerede træner til gode trænerjobs i udlandet. Det kommer jo også dansk fodbold til gavn på sigt” siger Kenneth Brogaard, ansvarlig for DBU Talent.

Udover jobbet som DBU Talenttræner på fuldtid er den tidligere elitespiller i fuld gang med at tage sin PRO-trænerlicens.