Det skal ikke længere kun handle om at vinde og score mål, når fodbolden ruller i Svendborg Kommune.
De næste fire år vil DBU, DBU Fyn og Svendborg Kommune arbejde for, at boldspillet bidrager til at løfte velfærden i kommunen.  

I den sydfynske kommune skal der rettes et særligt fokus på at få flere indbyggere ind i fodboldens fællesskaber. Fremover skal projektet ’Fodbold for Fremtiden’ hjælpe unge i arbejde, mens motionsfodbold vil give flere muligheden for en sjov, aktiv og sund hverdag.

”Fodbold er et fantastisk fællesskab og bidrager med meget positivt til mange mennesker. Den nye aftale med Svendborg Kommune rammer bredt, og vi finder en række sociale initiativer, hvor vi sammen med klubber og de frivilliges store indsats vil gøre en forskel for både børn og voksne,” siger Jesper Møller, formand i DBU.

Borgmester i Svendborg Kommune, Bo Hansen, glæder sig over samarbejdet:

”Når vi vælger at indgå en Velfærdsalliance med DBU, er det fordi vi deler DBU’s visioner om at høje folkesundheden gennem deltagelse i aktive fællesskaber i forenings- og idrætslivet. Derfor vil vi også arbejde målrettet på at bringe aftalen til live gennem samarbejde med, DBU de lokale fodboldklubber og kommunale institutioner i hele Svendborg Kommune,” siger Bo Hansen.

DBU har nu 40 velfærdsalliancer med kommuner rundt om i landet. Aftalen mellem DBU, DBU Fyn og Svendborg løber til d. 30/6 – 2027.