Den 1. oktober tiltræder Erik Brøgger Rasmussen som ny administrerende direktør i DBU og afløser for Jakob Jensen, der den 1. juni tiltræder som ny departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet.

Den 54-årige Erik Brøgger Rasmussen kommer fra et job som ambassadør og Danmarks faste repræsentant hos FN og andre internationale organisationer i Genève, og er valgt ud fra et velkvalificeret ansøgerfelt med flere end 70 ansøgere. Mercuri Urval har stået for rekrutteringsprocessen, der har omfattet en lang række samtaler med mange gode kandidater.

DBU´s formand, Jesper Møller, er imponeret over det stærke ansøgerfelt og glæder sig over, at en enig DBU Bestyrelse har peget på Erik Brøgger Rasmussen, der nu skal stå i spidsen for DBU’s administration og for det fortsatte arbejde med strategien ’Samle & Begejstre’:

”DBU og dansk fodbold står et stærkt og spændende sted med rekord mange medlemmer, udsolgte landskampe og sportslig succes med deltagelse i EM – og VM-slutrunder. Men vi skal videre og står med store projekter foran os, som den nye direktør sammen med bestyrelse, ledelse, medarbejdere og samarbejdspartnere skal realisere. Processen har bekræftet, at DBU´s omdømme står historisk stærkt, og vi er glade for, at DBU kan tiltrække en profil med så stor ledelseserfaring fra både ind- og udland med fokus på samarbejde og løsning af komplicerede opgaver og strategier,” siger DBU’s formand.

Før sit nuværende job har Erik Brøgger Rasmussen været direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, hvor han blandt andet stod for en stor del af ledelsen i corona-nedlukningen i 2020-2022, hvor han ofte stod frem på TV og andre medier for at informere om nye tiltag. Tidligere har han været kontorchef for flere områder i Udenrigsministeriet og også arbejdet på ambassader i blandt andet Polen, Zimbabwe og Ghana. Han er oprindeligt uddannet cand. polit fra Københavns Universitet.

Erik Brøgger Rasmussen glæder sig til at tiltræde som ny direktør for DBU i efteråret – og til at møde både medarbejdere og samarbejdspartnere i arbejdet med fortsat at udvikle dansk fodbold, både med landshold og med børnefodbold, fodboldskoler og arbejdet med fodboldprojekter i hele landet.

”Fodbold har en magisk kraft og energi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Fodbold kan samle tusindvis af danskere på stadion til landskampe og klubkampe, og oplever i disse år kolossal interesse fra danskerne. Men fodbold kan også samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber. Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet. Jeg glæder mig til at bidrage til fortsat udvikling af dansk fodbold i tæt samarbejde med både medarbejdere, bestyrelse og de mange klubber og frivillige, som knokler og brænder for dansk fodbold,” siger Erik Brøgger Rasmussen.

Erik Brøgger Rasmussen er født og opvokset i Aabenraa og har boet det meste af sit voksne liv i København – udover sine ophold i blandt andet Polen, Ghana og Zimbabwe. Privat er han gift og har tre børn. Hans egen fodboldkarriere var som barn og stoppede som 12-årig. Siden da har han spillet enkelte ”for sjov” kampe, herunder en turnering mellem ambassader, da han var fungerende ambassadør i Polen under Herre-EM i 2012, hvor han også var officiel repræsentant under slutrunden.

Kenneth Reeh, nuværende vicedirektør i DBU, varetager opgaverne som konstitueret administrerende direktør fra 1. juni indtil Erik Brøgger Rasmussen tiltræder.