Motionsfodbold, pigeindsatser og bedre børneliv. Det er tre af målene for det samarbejde, som Sønderborg Kommune, DBU og DBU Jylland i dag mødes for at skriver under på.
Aftalen er en forlængelse af en nuværende velfærdsalliance. Et samarbejde, der ikke kun har samlet flere indbyggere ude i fodboldklubberne.
Kommunen var i foråret vært for Futsallandsholdets kamp, hvor mere end 1200 tilskuere mødte op for at heppe på holdet.

”Vi har oplevet stor støtte til vores landshold, men også de nye tilbud, der gennem aftalen er blevet udviklet i kommunen. Vi glæder os over, at vi fortsætter samarbejdet, så vi sammen kan skabe gode, trygge og inspirerende rammer for børnene. Vores ønske er at skabe verdens bedste børnefodbold, og der har vi brug for stærke samarbejdspartnere som Sønderborg Kommune, klubberne og de frivillige,” siger formand i DBU, Jesper Møller.

Flere børn skal gå til fodbold

Det er børnene, og især pigerne, fokus rettes mod i den nye aftale.

Gennem projektet Get Movin’ skal der rekrutteres flere frivillige, dommere og trænere, der kan løfte pigemiljøet rundt om i klubberne. Ønsket er, at flere piger begynder til fodbold.

”I Sønderborg Kommune er vi glade for ikke blot at fortsætte den eksisterende velfærdsaftale med DBU, men at vi også har videreudviklet den. Med den nye aftale styrker vi fokus på inklusion og fællesskab, mens vi fortsat lægger vægt på både at få flere børn med i foreningsidrætten og talentudviklingen. Fodbold kan nemlig meget mere end bare det rent sportslige. Her mødes vi i fællesskaber og er sammen på tværs af andre interesser og klasseskel,” siger borgmester Erik Lauritzen.

Aftalen løber til og med 2027. Kommunen vil i perioden blive vært for yderligere fem futsallandskampe.