Efter mere end tre år i DBU stopper U19-herrelandstræner, Jens Fønsskov Olsen, da
han fremover skal være Johannes Hoff Thorup højre hånd i FC Nordsjælland. Jens Fønsskov Olsen har været ansat i DBU siden 2020, hvor han skiftevis har stået i spidsen for U18- og U19-herrelandsholdene.

Han var i foråret tæt på for første gang nogensinde at føre U19-herrelandsholdet til en EM-slutrunde, men måtte se sig slået på målstregen af Spanien, der løb med billetten på grund af en bedre målscore.

For Jens Fønsskov Olsen er det en lærerig tid, der nu er nået til vejs ende:

”Det har været inspirerende at arbejde i miljøet omkring ungdomslandsholdene, hvor der er fagligt stærke kollegaer til at sparre med på tværs af hold, funktioner og køn. Samtidig er jeg også glad og stolt over at have været med til at præge dansk talentudvikling. Jeg vil gerne takke alle kollegaer, spillere og staben i DBU for en god tid,” siger Jens Fønsskov Olsen.

Talent- og Udviklingschef i DBU, Kenneth Heiner-Møller, er ærgerlig over at sige farvel til Jens Fønsskov Olsen:

”Vi er først og fremmest stolte over vi igen kan være med til at udvikle trænere til top træner poster i rigtig gode miljøer, men samtidig ærgerlige fordi vi mister en superdygtig landstræner i Jens. Generelt er vi i DBU stolte af, at vores ulandstrænere viser et så højt niveau, at de bliver interessante for store klubber rundt i Danmark og i udlandet. Jeg har været i løbende dialog med Jens hen over foråret, og jeg har stor forståelse for hans valg og forstår til fulde FCN’s ønske om at tilknytte Jens. Vi ønsker Jens al held og lykke fremover og takker ham for hans store indsats,” siger Kenneth Heiner-Møller, der nu skal på udkig efter en ny ulandsholdstræner.

Flere ulandstrænere har den seneste tid byttet trænerjobbet i DBU ud med store trænerposter i både ind- og udland. Tidligere U18-træner Claus Nørgaard er blevet assistenttræner i Brentford, Lars Knudsen, der var landstræner indtil 2022 arbejder for tiden i Leicester, Jacob Friis er cheftræner i Viborg, mens forhenværende U21-landstræner Jesper Sørensen nu står i spidsen for Brøndby IF.