Når Kvindelandsholdet om kun tre uger løber på banen til Danmarks første deltagelse ved en VM-slutrunde i kvindefodbold i 16 år, bliver det med en helt ny VM-sang i ryggen.

Den officielle danske VM-sang hedder ’Vi gør det hele igen’ og er lavet af bandet Fräulein. Sangen er en anerkendelse af Kvindelandsholdets dedikerede indsats på og uden for banen:

”VM-sangen er en hyldest til Kvindelandsholdet, der er nogle af landets førende atleter, som hver dag kæmper for at blive endnu bedre. De træner igen og igen og arbejder hårdt for at gøre sig umage for at repræsentere Danmark ved VM, og det kan ikke anerkendes nok at de lægger blod, sved og tårer i det her,” siger Fräulein.

Kvindelandsholdet selv kommer også til at spille en stor rolle i selve sangen. Spillerne synger kor på flere sekvenser af slutrundesangen og er med i musikvideoen, der udkommer den 20. juli på åbningsdagen for VM 2023.

Landsholdsanfører Pernille Harder glæder sig til at høre de danske fans skråle med på de nye strofer:

"Når der er så langt til VM-slutrunden i Australien, håber vi, at sangen kan holde den rød-hvide fodboldstemning varm herhjemme i Danmark. Vi kommer i hvert fald til at tage den med i højtaleren på stadion og i omklædningsrummet.

’Vi gør det hele igen’ bliver den tredje slutrundesang for Kvindelandsholdet i fodbold, da der tidligere er udgivet officielle landsholdssange til EM i 2017 og EM i 2022.

Sangen udkommer den 5. juli på dagen, hvor Danmark spiller VM-testkamp mod Spanien på Gladsaxe Stadion. Du kan stadig få billetter til Spanien-kampen på billet.dbu.dk.

Fakta om Fräulein

Anna, Emil og Jeppe mødte hinanden i Odense for syv år siden og fandt ud af, at de var skabt for hinanden. Den kreative energi i deres nye venskab blev dog først rigtigt forløst på en efterfølgende sommerhustur, der endte med at definere deres fremtid. der endte med at definere deres fremtid. Efterfølgende skrev de 100 sange i løbet af et år.

Bandet bestående af de tre gode venner har vundet konkurrencer, som både Jelling Festival og Tinderbox var afsender på, hvor både jury og publikum gav majoriteten af stemmerne til trioen. Sammen med Ole Brodersen, der senest har produceret Jung, er trioen i gang med at indspille deres kommende album og har samtidig fået sat navn på deres udtryk med deres udgivelser.