Fodboldskolerne fløjtes i gang udsatte områder
For 13. år i træk får børn i udsatte områder muligheden for at komme på DBU Get2 Fodboldskole. De første fodboldskoler er nu i gang, og opbakningen er igen i år stor med flere end 1.600 deltagere.
Fodbolden ruller fortsat i udsatte boligområder, selvom der står sommerferie i kalenderen. Til en reduceret pris tilbyder DBU og DIF get2sport børn og unge at komme på fodboldskole. Fodboldskolen er populær, og i år har flere end 1.600 drenge og piger meldt sig klar.
Opbakningen til de særlige fodboldskoler vækker glæde hos Bent Clausen, næstformand i DBU:
”Fodbold er et sundt og givende fællesskab. Det skaber sammenhold og bedre trivsel på tværs af etnicitet og baggrund. Med støtte fra klubber og frivillige bliver børn og unge introduceret til fodbolden og foreningslivets mange fordele. Derfor kan vi kun glæde os over, at piger og drenge fra de udsatte boligområder fortsætter med at finde vej til fodboldskolerne,” siger Bent Clausen.
Udsatte børn og unge ind i fællesskabet
DBU har afholdt fodboldskoler siden 1993, men blandt andet økonomiske årsager kan være grunden til, at ikke alle børn i Danmark har mulighed for at deltage på en almindelige fodboldskole.
For 13. i træk afholder DBU sammen med DIF get2sport og lokale fodboldklubber derfor særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.
DBU Get2 Fodboldskoler følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere, der gør et stort stykke arbejde for at give deltagerne en mindeværdig oplevelse.
DBU Get2 Fodboldskoler og DIF get2sport er udover DIF og DBU støttet af kommunerne, Nordea Fonden og Udlændinge- og Integrationsministeriet og Social-, Bolig- og Ældreministeriet.
Fakta om DBU Get2 Fodboldskole
DBU Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale fodboldklub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet, Social-, Bolig- og Ældreministeriet og Nordea Fonden.
DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.
DBU Get2 fodboldskolerne så dagens lys i 2011 og passer fint ind i DBUs slogan: En Del Af Noget Større.
Der forventes i alt at deltage over 1.600 piger og drenge på årets 23 DBU Get2 fodboldskoler.